Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 24 2005

Gemeentelijke informatie

Beëindiging relatie met Meander definitief
De gemeenteraad van Mook en Middelaar heeft vorig jaar besloten om per
1 augustus 2005 het muziek- en dansonderwijs aan onze inwoners niet meer via de Meander te financieren. Met het bestuur van de Meander is vervolgens in onderhandeling getreden over de te betalen uitkoopsom. Hierover is begin april overeenstemming bereikt en op 14 april jl. heeft de gemeenteraad het overeengekomen bedrag ad 350.000,-- beschikbaar gesteld.

Het bestuur van de Meander heeft conform de statuten van deze stichting het onderhandelingsresultaat met een positief advies voorgelegd aan de afzonderlijke gemeenten, die in dit bestuur vertegenwoordigd zijn. Deze hebben inmiddels allen hiermee ingestemd.

Gelet op deze stand van zaken zijn de gemeente en het bestuur van de Meander het er thans over eens, dat aan de subsidiëring van de muziek- en danslessen in de gemeente Mook en Middelaar per 1 augustus a.s. definitief een einde komt. De Meander zal de leerlingen uit onze gemeente, die voor het schooljaar 2005/2006 zijn ingeschreven, schriftelijk informeren over de gevolgen, die dit voor ze heeft.

De gemeenteraad van Mook en Middelaar heeft zelf voor de komende jaren nog een beperkt bedrag gereserveerd voor muzieklessen van leden van de lokale muziekverenigingen. Op dit moment vindt nog overleg plaats over de wijze, waarop dit het beste besteed kan worden. De inzet daarbij is, dat leerlingen van deze verenigingen ook na 1 augustus 2005 tegen een (ongeveer) gelijk tarief als voorheen lessen kunnen blijven volgen bij particuliere aanbieders.
Voor informatie over de lesmogelijkheden kunt u contact opnemen met het secretariaat van de vereniging, waar uw kind lid van is.

Op weg naar een nieuw centrum in Mook
Het gemeentebestuur streeft ernaar, dat Mook een aantrekkelijker centrum krijgt. Op de kruising Groesbeekseweg/Gelrestraat/Kon. Julianastraat wil de Stichting Gemeenschapshuis Mook graag een nieuw gemeenschapshuis realiseren in combinatie met een sporthal. Tegelijkertijd wil de gemeente bekijken of het in Mook bestaande winkelcentrum een beter toekomstperspectief kan worden geboden door verhuizing naar die plek.

Door de concentratie van deze voorzieningen kan een levendig dorpshart ontstaan, temeer als dat ook als verblijfsgebied wordt ingericht. Een en ander zou betaald moeten worden uit de opbrengsten uit woningbouw boven de te realiseren voorzieningen en op de plekken, die door verplaatsing van voorzieningen beschikbaar komen. Samen met Woonmaatschappij Maasland uit Ravenstein onderzoekt de gemeente of deze plannen haalbaar zijn.
Meer informatie over de bijeenkomsten van klankbordgroep leest u op deze website onder Actueel - Projecten.

Mogelijkheid voor deelname aan het project Koolzaad op de weg Rijdt U dadelijk ook op milieuvriendelijke brandstof? Limburgse (transport) bedrijven, gemeenten en anderen kunnen in aanmerking komen voor een subsidie voor het aanpassen van motoren voor het gebruik van koolzaadolie. Het gebruik van koolzaadolie levert een bijdrage aan het behoud van ons milieu, omdat de uitstoot van CO2 tot praktisch 100% wordt gereduceerd. Het project Koolzaad op de weg is opgezet door de Vereniging Innovatief Platteland en Area Projecten en wordt gefinancierd door het Duurzame Energie Fonds Limburg.

Het aanpassen van de motoren is subsidiabel tot maximaal 30% van de gemaakte kosten. Naast de subsidiemogelijkheden voor het aanpassen van motoren is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van een tankinstallatie. Ook deze kosten zijn tot maximaal 30% subsidiabel.

U kunt een aanmeldingsformulier aanvragen waarop de aan te passen motoren en het aantal geschatte kilometers per jaar worden aangegeven. Vervolgens zult U in contact worden gebracht met een extern bedrijf dat de aanpassing van de motoren gaat uitvoeren. Op basis van aanmeldingsformulier en advies van dit bedrijf zal besloten worden of u in aanmerking komt voor deze aantrekkelijke subsidie.

Bedrijven die interesse hebben in het aanpassen van voertuigen voor het gebruik van koolzaadolie kunnen contact opnemen met Area projecten te Roermond, telefoon 0475-355704 tussen 08.00 en 17.00 uur. Doordat er gewerkt wordt met subsidies is het aantal motoren dat kan worden aangepast beperkt. Bij de aanmelding geldt dat op basis van het aanmeldingsformulier, en het advies van het externe bedrijf, uw aanmelding gerangschikt wordt. Wanneer u geselecteerd wordt, zal de aanpassing aan de motoren plaats vinden waarna de subsidie zal worden uitgekeerd.

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Gecombineerde commissievergadering
Maandag 4 juli 2005, 19.30 uur

Raadsvergadering
Woensdag 13 juli 2005, 19.30 uur

Welstandscommissies
Kleine commissie
De vergaderingen van de kleine commissie vinden plaats op 20 juni, 4 en 18 juli 2005 om 14:00 uur in het gemeentehuis te Mook. De agenda is de donderdag vooraf aan de vergadering in te zien in het gemeentehuis. Grote commissie
De leden van de grote commissie vergaderen op 23 juni, 7 en 21 juli om 9:00 uur, plaats is nog niet bekend.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het bureau RIBM, telefoonnr. (024) 69 69 147.

Openbare bekendmakingen

BOUWEN

Verleende lichte bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Verzonden
Mook :
Gouwenstraat 8 uitbreiden woonhuis 10 juni 2005

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.
Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving
Mook :
Rijksweg 115 uitbreiden woonhuis Rijksweg 71 vergroten keuken/woonkamer Molenhoek:
Hoeveveld 16 uitbreiden bedrijfsruimte

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Wet Ruimtelijke Ordening

Vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


- het bouwen van woning met bijgebouw op het perceel Rijksweg 25, Molenhoek

Inzageperiode: 15 juni 2005 t/m 12 juli 2005.
Reactiemogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode.
Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149.

KAPPEN

Aanvraag kapvergunning
Ten behoeve van de aanleg van een Pitch en Puttbaan op het sportpark de Lier aan de Lierweg in Molenhoek.

Er worden gedeelten van de beplantingen op het sportpark en op de omringende taluds geruimd. In het inrichtingsplan is hiervoor compensatie opgenomen.

Inzage: van 14 t/m 27 juni 2005
Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.
Nadere informatie: Bureau Beheer Openbare Ruimte, tel. 024-6969157.

WET MILIEUBEHEER

Mobiel breken bouw- en sloopafval
Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat de navolgende kennisgeving ex artikel 10.52 van de Wet milieubeheer is ingekomen ingediend door E. Arts Grondverzet VOF voor het breken van bouw- en sloopafval op de locatie:


· Rijksweg 132, Mook.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de periode van 20 tot 25 juni 2005 en naar verwachting 5 dagen duren.

Aanlegvergunning
Verleende aanlegvergunning
Op 9 juni 2005 is de aanlegvergunning verzonden voor het boren van een proefput voor grondwaterwinning op de Mookerheide op:


- het perceel gelegen nabij de Papenbergseweg te Mook, kadastraal bekend gemeente Mook en Middelaar, sectie A, nr. 5126

Inzageperiode : 15 juni t/m 26 juli 2005.
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen 6 weken na datum verzending van de vergunning;

- voorlopige voorziening vragen bij de President van de Rechtbank te Roermond, Postbus 950, 6040 AZ
Roermond, na indiening van het bezwaarschrift bij het gemeentebestuur. Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149

Berichttype Inforubriek Ter Sprake