Politie Amsterdam-Amstelland

Agressieve auto-inbreker gezocht

13-6-2005. Zondagmiddag betrapte een 20-jarige man een autokraker bij de auto van een familielid op de Pieter Calandlaan. De man probeerde de autokraker uit de auto te trekken, maar die was hier niet van gediend.

Er ontstond een vechtpartij waarbij de inbreker opeens een mes trok en zijn opponent probeerde te steken. Dit mislukte doordat het slachtoffer terugdeinsde. De dader stapte uit en stak nogmaals toe. Ook ditmaal kon het slachtoffer het mes ontwijken. De verdachte stapte daarna op de fiets en reed weg richting de Baden Powellweg. Het slachtoffer achtervolgde hem korte tijd.

Signalement

Turks-Marokkaans uiterlijk

ongeveer 1.80 meter

tussen de 20 en 24 jaar
blauwe vest en spijkerbroek
donkere baseballpet

donkerblauwe mountainbike

De recherche van bureau Meer en Vaart vraagt getuigen zich te melden via: 0900-8844.
Rijbewijs kwijt door drank
13-6-2005. Zaterdagavond belden mensen de politie om dat melden dat zij achter een beschonken automobiliste reden. Ze hadden geprobeerd de vrouw aan te spreken maar die negeerde hen totaal en reed gewoon naar huis. Daar konden agenten haar arresteren.
Op het bureau bleek zij bijna 5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed had. Zij âscoordeâ 2,3 promille terwijl 0,5 de maximale waarde is. De bestuurster kon haar rijbewijs inleveren en moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.