Rabobank Nederland

Rabobank benoemt Halbertsma tot directeur nieuw te vormen vastgoed divisie

13 juni 2005

De Rabobank Groep heeft drs. T.B. (Tjalling) Halbertsma (47) per 1 oktober 2005 benoemd als directeur van de nieuw te vormen vastgoed divisie van de Rabobank. Momenteel is Halbertsma directeur van de
investeringsmaatschappij Wedge. Halbertsma werkte eerder als investment banker bij MeesPierson en ABN AMRO. Ook is hij bekend als voormalig voorzitter van de Amsterdamse PvdA-fractie.

De econoom Halbertsma krijgt tot taak de nieuw op te richten vastgoed divisie van de Rabobank vorm te geven. De bank wil haar verschillende vastgoedonderdelen onderbrengen in één divisie. Nu opereren de twee grootste spelers, Rabo Vastgoed en de FGH Bank, nog als zelfstandige bedrijven. Daarnaast financieren lokale Rabobanken vastgoedtransacties. Door activiteiten beter te bundelen wil de Rabobank meer synergie halen uit de gezamenlijke inspanningen en een groter marktaandeel verkrijgen.

Drs. J.C. (Hans) ten Cate, lid van de raad van bestuur van de Rabobank, toont zich verheugd over de benoeming. ,,De heer Halbertsma heeft langjarige ervaring in de financiële wereld en beschikt over een uitgebreid zakelijk en politiek netwerk. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de nieuwe vastgoed divisie succesvol op de kaart zal zetten''.

De Rabobank Groep heeft meerdere activiteiten op de vastgoedmarkt. Zij is actief met Rabo Vastgoed, FGH Bank en Interpolis Vastgoed, dat als onderdeel van Interpolis zal fuseren met Achmea. Rabo Vastgoed en FGH Bank realiseerden in 2004 een totaal bedrijfsresultaat vóór belastingen van 85 miljoen euro. De totale kredietportefeuille bedroeg vorig jaar 6,5 miljard euro. Het grondbezit besloeg 1.790 hectare in 2004, goed voor de potentiële ontwikkeling van een kleine 29.000 woningen en 915.000 m2 bedrijfsruimte. Het aantal fte's bij de gezamenlijke vastgoedonderdelen bedraagt 291.

Rabobank Groep
Ernst Moeksis, (030) 216 43 04

Op verzoek is een persfoto beschikbaar (vrij van rechten).