Ingezonden persbericht


Persbericht

Netlink schetst toekomstbeeld netwerkbeheer

~ netwerkspecialist ziet verschuiving van netwerkbeheer naar netwerkmanagement ~

13 juni 2005 - Netlink signaleert een noodzakelijke verschuiving in de rol van de netwerkbeheerder. Volgens het beroepscompetentieprofiel van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven (ECABO) is de netwerkbeheerder - ook wel systeembeheerder of ICT-beheerder genoemd - primair verantwoordelijk voor het onderhoud, beheer en de beveiliging van netwerken. Volgens Netlink houdt de netwerkbeheerder zich nog steeds te veel bezig met het oplossen van operationele problemen. Om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan de beschikbaarheid, de beveiliging en de capaciteit van de netwerkinfrastructuur moeten bedrijven op zoek naar netwerkmanagers in plaats van netwerkbeheerders.

"Vroeger waren implementeren en configureren de belangrijkste taken van de netwerkbeheerder en hield men zich voornamelijk bezig met het oplossen van netwerkproblemen", zegt Willem Holterman, general manager bij Netlink. "Er wordt nog te veel gekeken naar slechts één stukje van de infrastructuur en niet naar het geheel. En dat terwijl de technologie juist de laatste jaren volledig is geïntegreerd."

Door gebrek aan inzicht in de netwerkinfrastructuur reageren netwerkbeheerders pas als er iets mis gaat. Vervolgens worden één voor één alle mogelijke oorzaken nagelopen. Deze aanpak zorgt ervoor dat het vaak lang duurt voordat een goede oplossing wordt gevonden. Onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde tijd voor het vinden van de oorzaak van een probleem is opgelopen naar 8 uur. Verder stelt IDC dat 80% van vermeende netwerkproblemen niet aan het netwerk te wijten zijn.

Om met veranderingen om te kunnen gaan en hierop in te kunnen spelen moet de netwerkmanager niet alleen op de hoogte zijn van technologische ontwikkelingen en innovaties. Hij moet tevens beschikken over een sterk analytisch vermogen, goed planmatig kunnen werken, een klantgerichte houding en pro-actieve instelling hebben, een goede teamspeler zijn en om kunnen gaan met tijdsdruk. Maar bovenal dient de netwerkmanager van nu en de toekomst inzicht te hebben op basis waarvan de beschikbaarheid kan worden gegarandeerd en op basis waarvan het netwerk naar behoefte kan worden geschaald.

Om bedrijven te helpen bij het selecteren van de juiste kandidaten heeft Netlink een profiel opgesteld voor de netwerkbeheerder van de toekomst. De netwerkbeheerder/manager van morgen moeten beschikken over:


* Kennis van convergerende technologie (voice/data/security);
* Een pro-actieve instelling, denkt bedrijfsmatig en afdelingoverstijgend;
* Ervaring met procesmatig denken en handelen (ITIL / PRINCE);
* Kennis van en ervaring met beheeroplossingen welke het inzicht in de infrastructuur vergroten.

(398 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Netlink
Netlink, The Network Service Company, onderdeel van Axians, is een pure netwerkintegrator, die zich volledig heeft toegelegd op advisering, verkoop, implementatie en onderhoud van hoogwaardige netwerk-, beveiligingsinfrastructuren, VoIP- en netwerkmanagementoplossingen.

Netlink zoekt altijd naar mogelijkheden om de beschikbaarheid en beheersbaarheid van het netwerk te verhogen en de total-cost-of-ownership te verlagen. Netlink heeft gedegen kennis van technische oplossingen. Zij werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners. Zo is het bedrijf o.a. gecertificeerd als Cisco Silver Partner, Nortel Gold Partner, Lucent Business Partner, HP Networking Partner, Check Point Value Added Solution Partner en Trend Micro Premium Partner.

Voor meer informatie over Netlink, kunt u een bezoek brengen aan de website: www.netlink.nl.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com