Ingezonden persbericht


Persbericht

Neopost cijfers eerste kwartaal 2005: stijgende verkoop en continuerende groei

Parijs/Almere, 13 juni 2005 -- Neopost, Europees marktleider en wereldwijd op één na grootste leverancier op het gebied van mailingoplossingen, behaalde voor het eerste kwartaal van 2005 (drie maanden fiscaal eindigend op 30 april 2005) een verkoopomzet van 194,5 miljoen euro. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2004 is dit een groei van 8,9 procent.

Volgens Jean-Paul Villot, Chairman en CEO van Neopost, bevestigt de groei in dit eerste kwartaal van 2005 de kwaliteit en de functionaliteit van de onlangs geïntroduceerde Neopost-producten en nieuwe marktstrategie. De resultaten bieden tevens een sterk groeiperspectief voor het gehele jaar 2005.

Opvallend was de performance in Nederland waar de markt momenteel een decertificering van frankeermachines doormaakt. Neopost BV biedt nieuwe en bestaande klanten dan ook volledige ondersteuning om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de bepaling van TPG Post dat vanaf 1 oktober 2007 alleen nog met NetSet(TM) gecertificeerde frankeermachines mag worden gefrankeerd.

"Als een van de eerste van Nederland zijn alle frankeermachines van Neopost NetSet(TM) goedgekeurd en wij bieden een passende frankeeroplossing voor elk bedrijf. Het totale marktaantal ligt nu op meer dan 16.500 bedrijven die al zijn overgestapt op een nieuwe NetSet(TM) frankeermachine. Dit aantal zal de komende periode alleen maar toenemen en dat biedt onze organisatie nieuwe mogelijkheden. We streven ernaar de sterke performance en marktpositie in Nederland - zoals we die in dit eerste kwartaal van 2005 hebben laten zien - in het tweede kwartaal te continueren door een optimale en klantspecifieke combinatie te maken van onze producten en service- en supportdiensten." Neopost BV - Palmpolstraat 5, 1327 CA Almere
Tel.: 036 - 549 31 33, e-mail: informatie@neopost.nl, website: www.neopost.nl

Over Neopost BV
Neopost BV is toonaangevend leverancier van geavanceerde couverteersystemen, frankeermachines, weegschalen, briefopeners, postkamermeubilair en supplies. De organisatie biedt - ongeacht de specifieke business - een op maat te maken totaaloplossing en zet hierbij apparatuur en postkamermeubilair in die de vereiste ondersteuning leveren om binnen iedere organisatie de performance én klanttevredenheid te maximaliseren. Neopost BV is gevestigd in Almere en onderdeel van het beursgenoteerde, Franse Neopost SA. De Neopost Group is Europees marktleider op het gebied van frankeren en couverteren. Dankzij de jarenlange, succesvolle samenwerking met haar internationale netwerk van 90 distributeurs en officiële partners levert Neopost maatwerk aan meer dan 800.000 klanten in 70 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Frankrijk en er zijn diverse verkoop- en productievestigingen in België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Ierland, Japan, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2002 nam Neopost zowel Ascom Hasler (wereldwijd nummer drie leverancier van mailingoplossingen) als Stielow (toonaangevend leverancier van postkamermeubilair en enveloppenopeners) over. Nadere informatie over Neopost: www.neopost.nl.

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Margienke Bos - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 366 3034, e-mail: margienke@influx-pr.com (Ref: Pb0305)