Prachtige tweede plaats Marc Koster in Dunlop SportMaxx Clio Cup

Zandvoort, Naarden, 12 juni 2005. Marc Koster heeft een indrukwekkende race gereden in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. De coureur uit Naarden kwam als tweede over de finish tijdens de door 40.000 toeschouwers bezochte Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort. Marc zette op een door zware regenval spekglad geworden circuit raceleider Phil Bastiaans onder zware druk. "Dit voelt als een overwinning."

Marc Koster begon de race als vierde, in een veld van 29 coureurs. "Een mooi trainingsresultaat, maar het had nog veel beter gekund", vertelde hij. "In mijn snelste ronde was ik op weg naar de pole position, tot in de laatste bocht opeens het tempo eruit was. Het bleek dat de benzine op was.."

In tegenstelling tot de training werd de race onder slechte weersomstandigheden verreden. Het regende vooral in de beginfase van de race hard. De moeilijke omstandigheden leidden ertoe dat er diverse rijders van het gladde asfalt gleden. Marc behield bij de start zijn vierde plaats en lag na de eerste bocht al derde. "Bertus Sanders, die voor mij van start ging, gleed in de Tarzanbocht al meteen van de baan", aldus Marc. Enkele ronden later verliet Marcs teamgenoot Dillon Koster onvrijwillig het asfalt, waarna Marc de tweede plaats innam.

Phil Bastiaans lag op dat moment op kop. Zijn voorsprong leek vrij riant, maar was het niet. Marc Koster zag kans om het gat te dichten, in de slotfase plaatste hij zelfs een aanval bij de raceleider. Bastiaans beantwoordde deze aanval met een niet zo nette actie. Marc: "Ik reed naast hem, hij probeerde mij op dat moment van de baan te duwen. Gelukkig kon ik mijn race vervolgen." Koster eindigde uiteindelijk als tweede, op maar 0,7 seconde van winnaar Phil Bastiaans.

"Ik begon de race met een achterstand", aldus de zeer tevreden coureur die uitkomt voor Team Bleekemolen. "Alle rijders hadden tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort al in de regen gereden, ik reed toen nog niet in de Clio Cup. Dit was dus mijn eerste kennismaking met de Renault Clio in de regen."

Marc Koster bedankte niemand minder dan topcoureur Tom Coronel voor zijn adviezen. "Tom gaf mij voor de race tips hoe ik bepaalde bochten het beste kon nemen in de regen. Daar heb ik veel aan gehad. Ik reed vrij gemakkelijk naar Phil Bastiaans, voormalig Europees Clio Cup-kampioen, toe. Ik ben heel blij met dit resultaat. Het voelt als een overwinning!"

Team Bleekemolen, het team van Marc, kon terugkijken op een goed resultaat. Achter Marc eindigden zijn teamgenoten Allard Kalff, Mario Bik en Dillon Koster op de plaatsen drie, vier en vijf. Met een race minder gereden (hij miste de eerste race) staat Marc nu op de vierde plaats in het tussenklassement. Volgende race: Zolder (B), 16 en 17 juli.
Marc Koster wordt gesteund door Target Automotive en Plasma-Discounter.nl.

Uitslag race:


1. Phil Bastiaans, 12 ronden in 29:10.331;


2. Marc Koster, op 0.721;


3. Allard Kalff, op 5.011.

Stand na vier races:


1. Phil Bastiaans 75;


2. Allard Kalff 71;


3. Dillon Koster 46;


4. Marc Koster 43.


---

Voor nadere inlichtingen: Marc Koster, tel. 06 5575 2222.

---- --