HBAG Bloemen


13-06-2005
Exporteurs buiten EU
In tegenstelling tot eerdere berichten en in vervolg op protesten van HBAG-zijde willen wij het volgende meedelen :

Bijgaand treft u aan een korte tekst waarin aangegeven wordt dat de nieuwe werkwijze rondom exportcertificering (voor bestemmingen andere dan Rusland) niet per 1 juli a.s. maar later in het jaar zal worden ingevoerd.

mededeling uitstel wijziging PD (PDuitstel1juli.pdf)

Aangezien de meeste exporteurs er op dit moment nog van uitgaan dat de werkwijze wél per 1 juli zal veranderen, is het nuttig om langs dit kanaal de bedrijven te informeren.

Via de PD-inspecteurs is een hand-out beschikbaar welke tijdens inspectiebezoeken aan exporteurs kan worden overhandigd. Ook wordt deze informatie op de website van de PD (www.minlnv.nl/pd) kenbaar gemaakt, aanpassingen in de indeling aldaar worden binnenkort doorgevoerd.

Zoals in het bericht aangegeven worden de wijzigingen pas later dit jaar doorgevoerd. De tussenliggende tijd wordt benut om een robuust en werkbaar systeem op te zetten. Hiertoe overlegt de PD, samen met het KCB, met vertegenwoordigers van exporterende bedrijven in de zgn. gebruikersgroep.
Wanneer er meer te melden is zal dit ook weer via de diverse kanalen kenbaar gemaakt worden.

Voor meeer informatie :

Jan Lanning, HBAG Bloemen en Planten ; tel. 0297 380090 ; email: J.Lanning@HBAGbloemen.nl

of

Jeroen Kavelaars, Sectormanager Tuinbouw Plantenziektenkundige Dienst tel. 0317 496735 ; email: j.p.i.m.kavelaars@minlnv.nl