Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Staatssecretaris Wijn enthousiast over Geuzenveld-Slotermeer

Ontzettend positief! Wat is het hier opgeknapt! Goede initiatieven! Het is maar een greep uit alle lovende woorden van Joop Wijn, staatssecretaris van Financiën, die maandag 6 juni een bezoek bracht aan ons stadsdeel.

Zo zetten we dus Geuzenveld-Slotermeer op de (Haagse) kaart! En zo zorgen we ervoor dat locale initiatieven en knelpunten ook daar de benodigde aandacht krijgen.

Onder begeleiding van een kleine delegatie van de stadsdeelorganisatie, waaronder wethouder Welzijn, Onderwijs en Sport Anton Ederveen, ging de staatssecretaris mee naar twee locaties.

We startten op het NOVA-college en daarna stond het Serviceteam in het Sloterparkbad voor ons klaar. Maar eerst stelde Joop Wijn zich aan ons voor. Niet dat we hem niet kennen natuurlijk!

Een vierkante meter Tompouce
De heer Wijn lichtte toe waarom hij hier was. Met zijn portefeuille Financiën en Belastingen is hij veel met Haagse wetten bezig. Hij vindt het daarom uitermate belangrijk om feeling te houden met de praktijk.

En de praktijk dat kreeg hij van Rene Hanson, directeur van het NOVA-college. Een presentatie en een rondleiding door de praktijklokalen van de enige VMBO-school die ons stadsdeel rijk is.

In de bedrijfsbakkerij kwamen de verhalen los. De opa van de heer Wijn was bakker. Hij kreeg van zijn opa voor zijn verjaardag altijd een Tompouce van een vierkante meter!

Ideetjes voor Den Haag
Twee ideeën nam de heer Wijn zeker mee naar Den Haag. Op het NOVA-college willen ze graag een BTW-vrije zone. Om zo voor leerlingen gemakkelijker plekken te creëren waar ze in een bedrijfsomgeving een vak onder de knie kunnen krijgen. Begeleiding door het `echte' bedrijfsleven is namelijk altijd een probleem.

De heer Wijn zag ook wel wat in een Frans Vouchersysteem waarbij je door middel van een vergoeding via bonnen bijvoorbeeld kunt klussen bij je buurman. Zonder dat je daarmee broodroof pleegt of andere illegale dingen doet.

Wat is het bad toch mooi
Je beseft het zelf niet, alleen pas als anderen je daar weer eens op wijzen, maar wat is het Sloterparkbad toch een mooi bad! De mensen van het Serviceteam, Implacement, de firma Securitas en van het bad zelf stonden voor ons klaar.

Een presentatie en een prettig gesprek over de begeleiding van jongeren naar de arbeidsmarkt volgde. Het Serviceteam vangt jongeren op met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daar leren de jongeren een vak maar ook zaken als bijvoorbeeld op tijd komen.

De rondleiding door het zwembad moest snel. Staatssecretarissen hebben een volle agenda en er moest een vliegtuig worden gehaald. Jammer maar daarom niet minder leuk. Een aardige man onze staatssecretaris Joop Wijn!