Ingezonden persbericht


JUNI 2005 PERSBERICHT

Nieuwe directeur bij Te Strake Groep

Ir. Marc Hendrikse (45) is met ingang van 1 augustus benoemd tot algemeen directeur van de Te Strake groep in Deurne. Nu nog is Hendrikse algemeen directeur van het afbouw- en afwerkingbedrijf Van Vonderen in Bergeijk. De huidige interim-directeur Ir. Hans Swanborn zal vooralsnog aan Te Strake verbonden blijven en zich vooral richten op een verdere internationale uitbouw van de klantenkring.

Kees Halkes, eigenaar van de Te Strake groep, is verheugd met de komst van Hendrikse. "Hans Swanborn heeft uitstekend werk verricht en in korte tijd de organisatie de juiste impulsen weten te geven. Marc Hendrikse kan daarop voortborduren. Met zijn industriële en internationale ervaring zal hij een belangrijke stimulerende en enthousiasmerende rol spelen bij de uitbouw van de organisatie in Nederland en in China."

Goed gevoel
Marc Hendrikse heeft een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken die hij voerde met mensen binnen Te Strake. "De organisatie is kundig en gemotiveerd op mij overgekomen. De marktomstandigheden voor de sector zijn niet gemakkelijk, maar Te Strake heeft een goede basis als kennisintensieve toeleverancier. Met een sterke teamgeest kan veel worden gerealiseerd. Graag wil ik bij Te Strake een bijdrage leveren aan een succesvolle toekomst."

TE STRAKE BV

Dr. H. van Doorneweg 26 postbank no. 108 34 86 5753 PM Deurne bank ABN-AMRO Deurne 61 77 66 886 P.O. Box 6 swift no. ABNANL 2R 5750 AA Deurne chamber of commerce Eindhoven 17078964 the Netherlands vat no. NL 801750866 B01

phone 493 326 222 fax 493 319 287 e-mail info@testrake.nl website http://www.testrake.nl

Nieuwe orders
Bij Te Strake ligt de begin dit jaar aangekondigde reorganisatie op schema. Te Strake heeft een aantal belangrijke ontwikkelings- en productieorders ontvangen van zowel Nederlandse als internationale klanten, die een potentieel nieuwe omzet van 20-30 miljoen voor de komende 3-5 jaar betekenen. Te Strake verwacht dan ook de autonome groei de komende jaren te kunnen volhouden. Halkes sluit daarbij overigens niet uit dat de Te Strake groep ook zal groeien door nieuwe allianties aan te gaan. Halkes: "Onze sterke financiële positie aangevuld met goed management vormt daarvoor een goede uitgangsbasis."

Hendrikse begon na zijn studie civiele techniek bij DAF waar hij gedurende vijf jaar ervaringen heeft opgedaan met de opbouw van verkooporganisaties voor DAF in onder meer Duitsland en Ivoorkust. Vervolgens heeft hij voor de touringcarbouwer BOVA drie jaar de vestiging in Frankrijk geleid en werd daarna mededirecteur van BOVA, welke functie hij gedurende negen jaar heeft uitgeoefend. In die tijd heeft hij tevens ervaringen opgedaan met productie van bussen in China. Hendrikse maakte vier jaar geleden de overstap naar het bedrijf van Vonderen in Bergeijk, waar hij gedurende vier jaar de functie van algemeen directeur heeft uitgeoefend.