Politie Limburg-Zuid

Persberichten van maandag 13 juni 2005

Sittard, aluminiumdief aangehouden

De politie heeft zaterdagavond een 40-jarige man uit Sittard aangehouden die zich op de Holtummerweg in Holtum met zijn auto aan een politiecontrole had onttrokken. De politie constateerde dat de auto met veel te hoge snelheid (110 km/u) over de binnen de bebouwde kom gelegen Verloren van Themaatweg reed en gaf de bestuurder een stopteken. Hier trok hij zich niks van aan en reed er tussenuit, waarbij ook rode verkeerslichten werden genegeerd. Op de Broeksittarderweg stopte de bestuurder en rende uit zijn voertuig. Na een korte achtervolging kon hij door de politie worden aangehouden. De man bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Ook bleek de auto waarin hij reed niet te zijn verzekerd en voorzien te zijn van valse kentekenplaten. In de auto trof de politie 25 stukken aluminium aan. Naar de herkomst hiervan wordt een onderzoek ingesteld. De politie vermoed dat het aluminium gestolen is.

Maastricht, autokraker aangehouden
De politie heeft zondagmorgen omstreeks 09.00 uur een 30-jarige man uit Maastricht aangehouden omdat hij had ingebroken in een aan de Lage Barakken geparkeerde auto. Een getuige had de man dit zien doen en waarschuwde de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de autokraker in de buurt worden aangehouden. Hij was nog in het bezit van de gestolen autoradio en een zonnebril.

Heerlen, overval op taxichauffeur
Een 38-jarige taxichauffeur uit Heerlen is maandagochtend omstreeks 03.15 uur op de Unescostraat in Heerlen door twee onbekende mannen beroofd van zijn portemonnee en horloge. De chauffeur werd door de taxicentrale gestuurd naar de Unescostraat om daar een klant op te halen. Toen hij ter plekke uitstapte kwamen de twee overvallers, die beiden een integraalhelm droegen, uit het daar gelegen struikgewas tevoorschijn. Een van hen had een vuurwapen in zijn handen en bedreigde daarmee de taxichauffeur. Toen ze de buit binnen hadden zijn de twee via de struiken verdwenen. De politie heeft nog met een speurhond naar het tweetal gezocht, maar dat had geen resultaat.

Maastricht, brandstichtingen.
In de nacht van zondag op maandag moesten brandweer en politie vier maal uitrukken voor meldingen van brandstichting. Drie keer had dit betrekking op coniferenbranden welke plaatsvonden aan de Morgenruwe (00.10 uur), de Arkebusruwe (01.30 uur) en de Peter Huyssenslaan (02.30 uur). De vierde brand werd om 02.15 uur gemeld en had betrekking op een in brand gestoken container die op een parkeerplaats bij de sportvelden aan de Bunderruwe stond.

Maastricht, vrouw gewond bij mislukte tasjesroof
Een 49-jarige inwoonster van Maastricht is zondagavond gewond geraakt bij een mislukte tasjesroof. De vrouw liep omstreeks 21.00 uur samen met haar echtgenoot over de Looiersgracht, waar op dat moment een bromfiets kwam langsgereden. Tijdens het langsrijden probeerde de duopassagier de handtas van de vrouw los te trekken en mee te nemen. De vrouw hield de tas echter stevig vast en door het trekken aan de tas viel ze hard tegen het wegdek. Ook de brommer met de twee tasjesrovers viel om. De echtgenoot van het slachtoffer wilde een van hen aanhouden, maar omdat deze een hamer en een ijzeren staaf in zijn handen had en daarmee dreigde, zag hij van verdere actie af. Het tweetal kon hierdoor ontkomen. De vrouw heeft tengevolge van de val een hoofdwond en diverse schaafwondjes opgelopen. De politie verzoekt getuigen zich met haar in verbinding te stellen.

Vaals, verdovende middelen
De politie heeft zondagmiddag bij een onderzoek in een woning aan de Maastrichterlaan in Vaals 240 gram softdrugs en 40 gram harddrugs aangetroffen. Op grond daarvan werd de 28-jarige bewoner aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Heerlen, hennepplantage
De politie heeft vandaag in een woning aan de Gouverneurstraat ongeveer 800 hennepplanten en vijf kilo aan gedroogde henneptoppen aangetroffen. De technische installatie werd in beslag genomen. De planten werden vernietigd. Er bleek met de elektrische installatie te zijn geknoeid. Er was sprake van illegale aftap van stroom. De stroomleverancier maakt een berekening over de gederfde inkomsten en zal met terugwerkende kracht deze verhalen op de bewoner. De bewoner was niet aanwezig. Hij zal zich op een later tijdstip bij de politie moeten verantwoorden voor de illegale hennepteelt.

Maastricht, mooie drugsvangst
Naar aanleiding van een reeks klachten over overlast tengevolge van de handel in verdovende middelen vanuit een pand aan de Rijksweg in Maastricht stelde de Politie Limburg Zuid vanaf afgelopen donderdag een onderzoek in met als resultaat de aanhouding van negen personen in de leeftijd van 19 tot 39 jaar, en de inbeslagname van bijna 14 kilo hasj en een geldbedrag van ruim 33.000 euro. Onder de aangehouden personen bevonden zich naast drie inwoners van Maastricht en één uit Simpelveld ook mensen uit Luxemburg (Bastogne en Eschweiler), België (As en Dilsen Stokkem) en Duitsland (Merzhausen). De politie denkt dat de drugshandel vanuit het betreffende pand hiermee tot het verleden behoort.

Afz:
Jack van Kleef
Politie Limburg Zuid
Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620
e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl