Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht
13 juni 2005

Tijdens kort geding tegen werkgevers toch akkoord

CNV Kappers bereikt alsnog vut-akkoord met werkgevers kappersbranche

Vanmiddag heeft CNV Kappers alsnog een akkoord bereikt over de heffing van de vut-premie in de kapperssector. De werkgevers (ANKO) weigerden tot vandaag akkoord te gaan met een bedrijfstakbrede premieheffing, omdat de cao niet algemeen verbindend was verklaard.

Op advies van het kantongerecht, waar vandaag een kort geding diende tegen de werkgevers, zijn cao-partijen in gesprek gegaan en hebben over de heffing een overeenkomst gesloten. In die overeenkomst verklaren de werkgevers zich bereid in te stemmen met een bedrijfstak brede premieheffing.

Hoger beroep
CNV Kappers heeft overigens nog wel een andere juridische procedure tegen de werkgevers in de kappersbranche lopen. Dit betreft een hoger beroep tegen een eerder vonnis van de rechtbank waarin de eis van de bond tot invoering van het vroegpensioen op 1 januari 2005 werd afgewezen. De bond tekent hiertegen beroep aan, omdat die afspraak moet worden nagekomen. Argumenten van de werkgevers, als grote onzekerheid in verband met kabinetsplannen over vut en prepensioen, tellen niet meer. Die duidelijkheid is er al maanden.

Voor nadere informatie
Willem Kruithof (cao-onderhandelaar CNV Kappers), tel.: 06 ­ 51 60 1998

---- --