Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


13 juni 2005


WEZEP - Vrouw opgelicht


Twee mannen hebben zaterdag (11/06) een 87-jarige vrouw in haar woning in Wezep opgelicht. Het tweetal kwam rond 19.15 uur bij de vrouw aan de deur. Zij vertelden de vrouw van de politie te zijn en waren bezig met een geheim onderzoek naar bankpassen- en pincodefraude bij oudere mensen. De vrouw liet de mannen binnen en liet haar bankpassen zien. Zij gaf ook de pincode en één pas. De mannen vroegen bovendien of de vrouw contant geld in huis had. Toen de mannen weg waren was er een flink bedrag uit haar portemonnee verdwenen. Bovendien bleek er later van haar postbankrekening een flink bedrag te zijn gepind. De politie attendeert op dit soort praktijken en verzoekt familie en kennissen van ouderen hen te waarschuwen en nooit de pincode af te geven.


WEZEP - Lichtgewonde door aanrijding


Een 21-jarige automobiliste uit Utrecht raakte zondagavond (12/06) op de kruising Zuiderzeestraatweg/Jan Boerswegje lichtgewond door aanrijding met een 36-jarige automobilist uit Kampen. De man uit Kampen reed rond 19.45 uur het kruispunt op en remde om de vrouw voorrang te geven. Zijn auto gleed echter door en een aanrijding was het gevolg. De vrouw klaagde over pijn in haar borst en werd voor controle naar het Wezenlandenziekenhuis vervoerd. Beide auto's werden weggesleept.


NUNSPEET - Automobilisten lopen rugklachten op


Bij een kettingbotsing tussen twee personen- en twee bedrijfswagens liepen de vier bestuurders zondagmiddag (12/06) op de kruising Elspeterweg rug- en nekklachten op. Een 51-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Oostzaan zag rond 16.40 uur te laat dat het verkeer voor hem stil stond en reed achter op de auto voor hem. Alle vier de bestuurders werden met een ambulance voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Zij mochten allen na behandeling weer naar huis.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --