Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


13 juni 2005


APELDOORN - Horecaondernemer bij thuiskomst overvallen


Twee gemaskerde mannen hebben zondagavond (12/06) op de Hoenderparkweg een 42-jarige Apeldoorner van een hoeveelheid geld beroofd. De Apeldoorner kwam rond 23.30 uur thuis met de dagopbrengst van zijn horecagelegenheid. Toen de man uit zijn auto stapte kwamen de mannen aanrennen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd hij gedwongen zijn geld af te geven waarop de daders er vandoor gingen in de richting van de Eendrachtstraat . Maandagochtend werd een kassalade die bij de overval was meegenomen, teruggevonden aan het Karnhuis.


De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en verzoekt getuigen die iets van het incident aan de Hoenderparkweg hebben gezien of de overvallers zondagavond laat hebben gezien op de route tussen de Hoenderparkweg en het Karnhuis, te bellen met de politie via 0900-8844.


APELDOORN - Paarden gewond door aanrijding


Twee pony's in een paardenaanhanger raakten zondagmorgen (12/06) op de kruising Otterloseweg/Hoenderloseweg gewond bij een verkersongeval. Een 55-jarige automobilist uit Barneveld reed rond 08.10 uur met zijn auto plus paardentrailer vanuit de richting A1 het kruispunt op en verleende hierbij geen voorrang aan een van rechts (uit de richting Hoenderloo) naderende 44-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede. Bij de aanrijding kantelde de paardenaanhanger en liepen de pony's enkele zichtbare vleeswonden op. De auto van de man uit Wijk bij Duurstede en de trailer werden weggesleept. Voor de paarden werd een andere aanhanger geregeld.


Einde berichten


--


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58



---- --