Gemeente Wageningen

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw D.J. Scheele-Goud

Afgelopen zaterdag 11 juni jl. heeft mevrouw D.J. Scheele-Goud uit Wageningen een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van loco-burgemeester Frits Huijbers. Zij kreeg de onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor vereniging `Helpende Handen'. Mevrouw Scheele is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vereniging Helpende Handen is in 1973 opgericht op initiatief van ouders van kinderen met een handicap. `Helpende Handen' is een landelijke vereniging voor gehandicaptenzorg van de Gereformeerde Gemeenten. De vereniging behartigt de belangen van mensen met een handicap, hun ouders of andere (wettelijke) vertegenwoordigers, met als doel het geestelijk en lichamelijk welzijn van deze mensen te bevorderen.

Mevrouw Scheele is sinds 1980 vrijwilligster bij de afdeling Midden-Nederland van deze vereniging en sinds 1984 bestuurslid. Van 1980 tot 1984 is ze zowel landelijk als regionaal contactpersoon geweest voor lichamelijk gehandicapten. Bovendien is zij reeds 20 jaar de organisator van de regionale contactmiddagen. Mevrouw Scheele heeft vanwege leeftijd en gezondheid per 24 mei 2004 haar bestuursfunctie neergelegd. Haar jarenlange vrijwillige inzet en enthousiasme voor de gehandicapte medemens is beloond met een koninklijke onderscheiding.