Gemeente Heeze-Leende


Leenderstrijp viert vier dagen kermis

Aanstaande zaterdag start om 18.30 uur de jaarlijkse kermis in Leenderstrijp. Deze kleine, maar gezellige kermis duurt t/m dinsdag 21 juni. De kermiszaken staan op het veld tussen de Strijperstraat en de Kapelstraat en op een gedeelte van de Strijperstraat.

Golfbaan / minidraaimolen
Behalve de bekende kermiszaken, komt er dit jaar een prachtige geheel gerestaureerde attractie uit het begin van de 20ste eeuw, de Wald-idylle. Deze zogenaamde golfbaan is alleen al de moeite van het bekijken waard. Overdag draait deze baan met een aan de kleintjes aangepaste snelheid, terwijl voor het oudere kermispubliek s avonds de remmen los gaan. Voor de allerkleinsten komt er een minidraaimolen.

Extra activiteiten
Ook dit jaar vinden er in Leenderstrijp diverse extra activiteiten plaats. Ongetwijfeld zullen deze een flinke bijdrage aan de feestvreugde leveren. Toneelvereniging KNAL doet wat dat betreft de aftrap en voert zaterdag om 19.30 uur op het Kaatsveld een wagenspel op.
Op zondag staan er op het kermisterrein twee skihutten, waar men met ballengooien en het draaien aan een rad van avontuur prijzen (gratis ritten) kan winnen. Ook kunnen kinderen op zondag geschminkt worden. Op maandag organiseert het gilde het traditionele koning schieten en op dinsdagmiddag wordt er een leuke fietstocht gehouden. En natuurlijk is er tijdens alle kermisdagen volop muziek en gezelligheid in de feesttent.

Openingstijden
De kermis gaat op zaterdag open om 18.30 uur, op zondag om 14.00 uur en op maandag en dinsdag om 15.00 uur.

Verkeersmaatregelen
Vanaf woensdag 15 juni, 18.00 uur, tot en met woensdag 23 juni, 12.00 uur is het gedeelte van de Strijperstraat, dat ligt tussen de Strijperdijk en de Zaalstraat, alsmede het gedeelte van de Strijperstraat, waaraan de Coöp St. Jan is gevestigd, in beide richtingen gesloten verklaard voor alle verkeer behalve voetgangers.

Horeca-inrichtingen
Voor horeca-inrichtingen in de kern Strijp geldt gedurende de kermisdagen het sluitingstijdstip van 02.00 uur en voor cafetarias 02.30 uur.