Ingezonden persbericht


Nieuwe Maxtor OneTouch(TM) II, FireWire®800 Edition biedt krachtige opslag met drievoudige interface en bekroonde backup-functionaliteit

Maxtor lanceert een nieuwe Maxtor OneTouch II drive met FireWire 800-interface. De drive draagt data over met snelheden tot 800 Mbit per seconde, voor razendsnelle transporten van hoge-resolutie graphics, digitale audio en video, grote multimedia-bestanden, foto's en veel meer. Daarmee is hij ideaal voor creatieve professionals, veeleisende PC-gebruikers en ontwikkelaars van digitale content. Gebruikers van een Mac®of PC kunnen de Maxtor OneTouch II simpelweg inpluggen op een systeem met FireWire 800-poort en kunnen hun kostbare data in luttele seconden overschrijven en veiligstellen. De Maxtor OneTouch II, FireWire 800 Edition wordt deze maand uitgeleverd aan grote distributeurs, resellers en Apple-dealers in Europa, en in juli aan partijen in de rest van de wereld.

De nieuwe Maxtor OneTouch II, FireWire 800 Edition beschikt over een drievoudige interface voor universele connectiviteit en grensverleggend gebruiksgemak. Consumenten kunnen de drive op hun systeem aansluiten met een FireWire 800, FireWire 400 of USB 2.0 interface. Met de Maxtor OneTouch drives hebben gebruikers de geruststellende zekerheid dat hun gegevens veilig worden opgeslagen op een externe harddisk van een wereldwijd toonaangevende leverancier.

Stacey Lund, vice-president Marketing van Maxtor's Branded Products Group: "De Maxtor OneTouch II, FireWire 800 Edition is een belangrijke verrijking van ons aanbod, omdat hij creatieve professionals de betrouwbare, high-performance opslag biedt die ze nodig hebben."

De nieuwe Maxtor OneTouch II harddisk is uitgerust met de snelste externe FireWire-interface die er momenteel op de markt is. FireWire 800 biedt tweemaal de bandbreedte van FireWire 400 en is 66 keer sneller dan USB 1.1. Dankzij de combinatie van deze interface en de 300 GB opslagcapaciteit plus 16 MB buffer van de Maxtor OneTouch II, kunnen gebruikers verbluffend snelle transfers en opslag van hun digitale content maken. De drive ziet er bovendien adembenemend fraai uit en produceert weinig warmte, zodat gebruikers verschillende drives boven elkaar kunnen plaatsen om werkbladruimte te besparen.

Elke Maxtor OneTouch II drive wordt geleverd met Maxtor's bekroonde backup-pakket. Dit bevat de Maxtor DriveLock(TM) voor extra beveiliging en ook een exclusieve versie van EMC Dantz Retrospect® Express HD software, voor soepele backups en restores. De drive beschikt daarnaast over een zeer gebruiksvriendelijke bedieningsinterface voor moeiteloos instellen en navigeren. Met behulp van deze interface is de Maxtor OneTouch II volledig bootable (op te starten) op een Mac computer met OS X systeemsoftware. Er is daarbij geen extra software of hardware vereist.

Prijzen en beschikbaarheid
De verkoopadviesprijzen bedragen 295 euro voor de 200-GB-uitvoering en 365 euro voor het 300-GB-model (incl. BTW). Later dit jaar komt ook een 500-GB versie beschikbaar. De Maxtor wordt deze maand geleverd aan de grotere distributie- en winkelketens, Apple winkels en online Apple stores in Europa. In juli wordt de drive geleverd aan kanalen in de rest van de wereld. Kijk voor meer informatie op www.maxtor.com.

Over Maxtor
Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van 's werelds meest vooraanstaande leverancier van oplossingen voor dataopslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC's, servers met Intel-processoren en consumentenelektronica producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht