Ingezonden persbericht


Ryanair bestelt nog eens vijf boeing 737-800 vliegtuigen

Parijs, 13 juni 2005 - Boeing - Boeing bevestigt dat Ryanair, de grootste lage tarieven-luchtvaartmaatschappij in Europa, vandaag een optie heeft omgezet in een bevestigde bestelling voor nog eens vijf Next-Generation 737-800's ter uitbreiding van de huidige vloot. De totale bestelling van Ryanair bij Boeing 737s komt daarmee op 230. De vliegtuigen die vandaag besteld zijn, zullen in het voorjaar van 2007 worden afgeleverd.

"De Boeing 737-800 biedt een hoge betrouwbaarheid en zorgt ervoor dat Ryanair, de nummer 1 plaats inneemt op de Europese ranglijst van vertrekbetrouwbaarheid," zegt Michael O'Leary, Ryanair Chief Executive Officer. "Daarnaast kent dit vliegtuig de laagste eenheid operationele kosten. De toevoeging van deze vijf toestellen zal ons helpen om meer nieuwe routes in Europa tegen lagere kosten te ontwikkelen."

De vijf nieuwe Boeing Next Generation 737-800 voor Ryanair zullen zijn voorzien van zogeheten Blended Winglets. Deze opstaande vleugelpunten verminderen zowel de luchtweerstand als het brandstofgebruik tijdens de vlucht en verhogen bovendien het vliegbereik.

Ryanair heeft een vloot van 91 toestellen en onderhoudt 229 routes in 20 landen. Ryanair verwacht dit jaar ongeveer 35 miljoen passagiers te vervoeren.

# # #