Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - ruzie in horecazaak: twee verdachten aangehouden
Publicatiedatum: 13-06-2005

Een 24-jarige man uit Elst en een 49-jarige vrouw uit Gendt zijn zondagmiddag door de Elster politie aangehouden na een ruzie in een horecazaak in Elst. Beiden worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij met twee inwoners van Elst (een 41 jarige vrouw en haar 34-jarige vriend). Alle betrokkenen zouden bekende van elkaar zijn en kennelijk langer in onmin met elkaar leven. Tijdens de braderie zouden ze elkaar zijn tegengekomen bij een horecazaak, waar door nog onduidelijke reden een vechtpartij zou zijn ontstaan. Het stel uit Elst liep daarbij verwondingen op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Mede op aanwijzen van getuigen en omstanders werden de 24-jarige man en de 49-jarige vrouw aangehouden. Beide betrokkenen zijn na verhoor weer vrijgelaten en hadden de mishandeling van het stel ontkend. Door het stel uit Elst is aangifte gedaan. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - dronken man van snelweg gehaald

Publicatiedatum: 13-06-2005

De Zevenaarse politie heeft zondagavond op de A12 bij Zevenaar een 47-jarige man uit Deventer aangehouden wegens onder meer openbare dronkenschap. Diverse passanten waarschuwden rond zes uur de politie nadat ze gezien hadden dat er een kennelijk dronken man over de snelweg zou lopen. Agenten troffen daarop even later een touringcar, waarvan de chauffeur verklaarde dat hij de man van de weg had gehaald. Het bleek om de Deventernaar te gaan die in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. De man bleek ook in het opsporingsregister te staan voor enkele boetes en werd vervolgens aangehouden. Bij zijn aanhouding bedreigde hij de agenten. De Deventernaar is ter ontnuchtering ingesloten. De man verklaarde later zich van het voorval niets te kunnen herinneren en kreeg in overleg met justitie een boete van 370 euro opgelegd. Aangezien de eerdere boetes niet betaald konden worden is hij na zijn vrijlating opnieuw aangehouden voor het uitzitten van de vervangende vrijheidsstraf.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tolkamer - knapen verdacht van brandstichting

Publicatiedatum: 13-06-2005

Vier jongens (één van elf en drie van dertien) uit Lobith en Tolkamer zijn zondagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van vernieling door brandstichting aan de skatebaan aan de Hinkeman in Tolkamer. Buurtbewoners waarschuwden rond twee uur de politie nadat gezien was dat er geprobeerd werd vuurtje te stoken. In afwachting van de komst van de politie werden enkele knapen vastgehouden. Mede op aanwijzen van de getuigen hielden agenten de vier jongens aan. Op een stuk asfalt van de skatebaan bleek schade te zijn ontstaan. Na het afleggen van een verklaring zijn de jongens aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden