Politie Noord-Holland-Noord

berichten van maandag 13 juni

Alkmaar 13-06-2005 - 15.50 uur

Biketeam Schagen van start

Schagen, donderdag 16 juni 2005

Op donderdag 16 juni gaat het biketeam van de politie in Schagen formeel van start. Een groep van 8 politiemensen is speciaal opgeleid om surveillances te kunnen doen op een speciaal voor de politie ontwikkelde fiets. Op donderdagmorgen vindt er voor genodigden en de media een presentatie plaats om 11.00 uur in het Oude Slot in Schagen. Aansluitend (vermoedelijk omstreeks 11.30 uur) vindt er buiten een demonstratie plaats. De demonstratie is ook voor het publiek toegankelijk.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, zondag 12 juni 2005

Op zaterdagmiddag en avond werd in de omgeving van Heerhugowaard gecontroleerd met een onopvallende videoauto. Op 80 km-wegen werden snelheden geconstateerd van respectievelijk 123, 136 en 167 km per uur. Alle drie bestuurders kregen een proces-verbaal. De laatste twee raakten tevens hun rijbewijs kwijt.

Den Helder, maandag 13 juni 2005

Op maandag werd tussen 10.00 en 14.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Van Foreeestweg en de Zanddijk te Den helder. Hier bleken 24 bestuurders sneller te rijden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur. Ook werden twee bromfietsers bekeurd omdat hun brommers teveel vermogen hadden.

Aanrijding met letsel

Petten, zondag 12 juni 2005

Op zondagmiddag omstreeks 16.25 uur reed een 81-jarige man uit Zuid-Schermer met een personenauto vanaf het terrein van een camping aan de Pettemerweg de rijbaan op. Hier verleende hij geen voorrang aan een 75-jarige man uit Hoorn die in een personenauto over de Pettemerweg aan kwam rijden. De man uit Hoorn en een passagier die bij hem in de auto zat, werden met borstklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Heerhugowaard, maandag 13 juni 2005

Op maandagmorgen omstreeks 01.25 uur raakte een 26-jarige man uit Schoorl gewond bij een eenzijdig ongeval op de A.C. de Graafweg onder Heerhugowaard. Door onbekende oorzaak raakte hij in een bocht naast de weg en kwam onder aan het talud tot stilstand. Hij liep hierbij nek- en hoofdletsel op en moest worden vervoerd naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Omdat de man alcohol had gebruik is bloed van hem afgenomen. Dit bloed wordt op de aanwezigheid van alcohol gecontroleerd.

Slootdorp, maandag 13 juni 2005

Op maandagmiddag omstreeks 13.35 uur vond er op de kruising Den Oeverseweg Schelpenbolweg te Slootdorp een aanrijding plaats waarbij een 32-jarige vrouw uit Hippolytushoef gewond raakte. De vrouw reed in een personenauto over de Schelpenbolweg en kreeg op genoemde kruising geen voorrang van een 40-jarige automobiliste uit Wieringerwerf die op de Den Oeverseweg reed. Het slachtoffer moest met nek- en armletsel worden overgebracht naar het Westfries gasthuis in Hoorn.

Woninginbraak

Alkmaar, zondag 12 juni 2005

Op zondagmiddag werd tussen 15.00 en 17.00 uur ingebroken in een woning op de 1e etage aan de Braspenningstraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door op het balkon te klimmen en hier de balkondeuren te forceren. Uit de woning werden gouden sieraden en een digitale camera weggenomen.

Andijk, zondag 12 juni 2005

Tussen zaterdagmiddag 13.30 uur en zondagavond 22.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Klamptweid in Andijk. De daders kwamen binnen door het slot van de achterdeur te forceren. De gehele woning werd doorzocht. De daders gingen er vandoor met een GSM en een Gazelle damesfiets.

Alkmaar, zondag 12 juni 2005

Op zondagavond vermoedelijk omstreeks 22.45 uur werd er ingebroken in een woning aan de Van Kinschotlaan in Alkmaar. De daders kwamen binnen door de schuifpui aan de achterzijde van de woning eruit te lichten. Uit een slaapkamer in de woning werden sieraden, contant geld en een creditcard gestolen.

Alkmaar, maandag 13 juni 2005

Op maandagmorgen werd tussen 00.00 en 06.00 uur ingebroken in een woning aan de Korte Landstraat in Alkmaar. Mogelijk zijn de daders binnengekomen door de voordeur open te flipperen. Er werd geen braakschade aangetroffen. Uit de woning werden onder anderen een GSM, een spelcomputer, een MP3-speler en een digitale camera weggenomen. Het openflipperen van deuren is te voorkomen door de deur op het nachtslot te draaien.

Prikactie in centrum

Den Helder, maandag 13 juni 2005.

Zoals eind mei is aangekondigd voert de politie van Den Helder de zomermaanden prikacties uit met als doel overlast in wijken terug te dringen en problemen beheersbaar te houden. Deze acties zijn ondermeer gebaseerd op signalen uit de buurten. Donderdagmiddag 9 juni hebben 10 agenten tussen 15.00 en 18.00 uur gecontroleerd op het verkeer en op drugs- en drankgebruik in het centrum. Ondermeer op de Koningstraat, de Koningdwarsstraat, de Spoorstraat, het Julianaplein en de Beatrixstraat werden personen staande gehouden. Daarbij vielen 30 bekeuringen vooral wegens het niet kunnen tonen van een identiteitskaart (6), het niet dragen van een helm dan wel gordel (7) en het gebruik van alcohol op straat (14). Een 16-jarige jongen uit Den Helder werd aangehouden omdat werd gezien dat hij wiet aan een meisje van 15 jaar doorverkocht. De jongeman had de softdrugs zelf gekocht bij een coffeeshop in de Koningstraat. Omdat hij zelf nog geen 18 is en omdat het verboden is drugs te verhandelen kreeg hij een bekeuring.

Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel

Den Helder, maandag 13 juni 2005.

Een 87-jarige fietser uit Den Helder is donderdagavond 9 juni met een hersenschudding en enkele wonden aan arm en been

opgenomen in het ziekenhuis nadat hij die avond omstreeks 19.00 uur op de Brakkeveldweg van zijn fiets is gevallen. Een scooter stopte maar reed vervolgens door. Mogelijk heeft er een botsing tussen de scooter en de fietser plaatsgevonden. Op de rode scooter zaten twee personen met donkere helmen. Bij één van hen kwam er een donkere vlecht onder de helm vandaan. De politie wil graag in contact komen met getuigen en of betrokkenen. Zij kunnen bellen met de politie in Den Helder via: 0900-8844 (lokaal tarief).

Controles van bedrijventerreinen

Den Helder, maandag 13 juni 2005.

Het regionaal milieubureau van de politie Noord-Holland Noord maakt op voorhand bekend dat er volgende week controles van bedrijventerreinen in Den Helder uitgevoerd gaan worden.

Er zijn vier controledagen gepland. Medewerkers van ondermeer het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de brandweer zullen het politieteam assisteren.

Er wordt gelet op milieuovertredingen zowel in het bedrijf maar ook daaromheen. Er wordt ondermeer gecontroleerd op hygiënische en technische aspecten maar ook op de opslag van gevaarlijke stoffen en afval.

Bij de actie wordt geverbaliseerd voor ondermeer:
* Het gebruik van openbare weg en bermen voor opslag goederen
* Het zonder bouwvergunning langdurig gebruiken van zeecontainers
* Afvoer van afvalstoffen

* Opslag van gasflessen en andere brandbare materialen.

Alcoholcontroles

Alkmaar, zondag 12 juni 2005

Op zondagavond omstreeks 19.30 uur werd een 33-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd op de Wagenweg in zijn woonplaats. De man had een kop-staartaanrijding veroorzaakt. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 730 ug/l. Dit is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Anna Paulowna, zondag 12 juni 2005

Op zondagavond omstreeks 19.40 uur werd tijdens een routinecontrole een 33-jarige man uit Anna Paulowna op de Sportlaan in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij blies 550 ug/l. Dit is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal.

Alkmaar, zondag 12 juni 2005

Op zondagavond omstreeks 22.20 uur zag de politie een personenauto met hoge snelheid door Alkmaar rijden. Op een stopteken werd aanvankelijk niet gereageerd. Op de K. van t Veerstraat stopte de 52-jarige uit Alkmaar afkomstige bestuurder. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 645 ug/l. (bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum). Hij kreeg een proces-verbaal en moet zijn rijbewijs komen inleveren.

Heerhugowaard, maandag 13 juni 2005

Op maandagmorgen omstreeks 00.50 uur werd een 46-jarige man uit Heerhugowaard in en een personenauto op de Middenweg in zijn woonplaats gecontroleerd. De man blies maar liefst 800 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Vrouw gewond na ruzie

Hoorn, zondag 12 juni 2005

Op zondagavond omstreeks 23.50 vond er een incident plaats in een woning aan de St. Jozefstraat in Hoorn waarbij een 30-jarige vrouw gewond raakte aan haar handen. Het incident was een gevolg van een echtelijke ruzie waarbij het slachtoffer door haar 34-jarige man met een mes werd bedreigd. Hierbij had zij lichte verwondingen aan haar handen opgelopen. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden. Hierbij moest pepperspray worden gebruikt om de man onder controle te krijgen. De verdachte is inmiddels ingesloten in het politiebureau.

Veelpleger aangehouden wegens lokaalvredebreuk

Den Helder, maandag 13 juni 2005.

Een 35-jarige veelpleger uit Den Helder meldde zich vannacht om 00.30 uur aan het politiebureau. Hij wilde met alle geweld iemand spreken die niet aanwezig was. Hij werd verwezen naar de volgende morgen. De man weigerde echter het bureau te verlaten en stak een sigaret op in de hal waar dat verboden is. De wachtcommandant vorderde 4 maal van hem dat hij het bureau moest verlaten maar de man bleef weigeren. Hierop werd hij aangehouden. Hierbij viel hij door een ruitje in het voorportaal van het bureau. Hij raakte niet gewond. De man is hierna ingesloten. Na verhoor werd hij in de middag heengezonden. Justitie legde hem een boete van 130 euro op wegens lokaalvredebreuk.