Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


13 juni 2005


Verdachte steekincident AZC in Duitsland aangehouden


De verdachte van de dodelijke steekpartij in het Doetinchemse asielzoekerscentrum is vrijdag aan het Achterhoekse rechercheteam overgedragen. Het gaat om een 27 jarige man uit Doetinchem die voor de Nederlandse politie gesignaleerd stond en in Duitsland werd aangehouden. Hij is ingesloten en wordt verhoord.


Het slachtoffer was met enkele bekenden op maandagavond 18 april naar het asielzoekerscentrum gegaan. Om onduidelijke reden ontstond er ruzie, waarbij het 28 jarige slachtoffer werd neergestoken. Hij overleed nog vóór de komst van de gealarmeerde hulp-verleningsdiensten.


Dezelfde avond werd een bezoeker voor mogelijke betrokkenheid aangehouden. Na verhoor bleek hij niet bij het incident betrokken te zijn geweest; hij was slechts getuige van het trieste incident.


Uit nader onderzoek kreeg het team al snel het vermoeden wie de daadwerkelijke verdachte van het steekincident moest zijn. Deze man bleek te zijn gevlucht en werd vervolgens internationaal gesignaleerd.
Hij werd in Duitsland aangehouden en na een overleveringsverzoek aan Duitsland werd hij vrijdag jl. aan de Nederlandse politie overgedragen.


Einde bericht


Nadere informatie:

Persvoorlichting

Bert Top

055 - 548 60 58



---- --