Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 13 juni 2005

(
Oegstgeest Inbraak in woningen

In de nacht van zondag 12 op maandag 13 juni werd ingebroken in een woning aan de Simon Vestdijklaan. Tuindeuren van de woning werden opengebroken. Uit de woning werden onder meer een dvd-speler, een videocamera, een digitale fotocamera, een laptop en een mobiele telefoon gestolen. Ook werd ingebroken in een woning aan de Erasmuslaan. Van deze inbraak ontbreken de gegevens nog. De politie is met een onderzoek begonnen.


Leiden Inbraak in woningen

De politie is met een onderzoek begonnen naar twee woninginbraken die werden gepleegd in de nacht van zondag 12 op maandag 13 juni. Bij een woning aan de Calslaan werd een ruit aan de achterzijde van de woning ingeslagen. De bewoners waren afwezig. Uit de woning zijn vermoedelijk sieraden en een bankpas gestolen.
Rond 06.00 uur schrok een bewoner van een woning aan de Sophiastraat wakker en zag tot zijn grote verbazing dat een onbekende in zijn slaapkamer stond. Hij ging de wegvluchtende man achterna en zag dat deze vervolgens op een fiets sprong en wegfietste. Vermoedelijk was de inbreker binnengekomen door via de brievenbus het slot van de deur open te 'hengelen'. Er wordt niets vermist uit de woning.


Alphen a/d Rijn Politie houdt auto-inbreker aan

De politie hield zondag 12 juni rond 22.00 uur op de Burgemeester Bruinsslotsingel een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Er was een vermoeden dat hij kort daarvoor had ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Castorstraat. Uit de auto zou een autoradio zijn gestolen. Bij het fouilleren van de man kwam de gestolen autoradio tevoorschijn. De man, voor de politie een bekende auto-inbreker, werd verhoord en na zijn verhoor op maandag 13 juni weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Leiderdorp Inbraak in woning

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Grotiuslaan. In de nacht van zondag 12 op maandag 13 juni werd daar ingebroken. Uit de woning wordt een polstas met daarin een agenda en een giropas vermist.


Reeuwijk Dronken man vergist zich in huisdeur

Een 62-jarige man uit Reeuwijk vergiste zich zondag 12 juni, rond 23.40 uur, in zijn huisdeur. De bewoners van de woning waar de man aan de deur stond te rommelen, sloegen alarm bij de politie. Deze sprak de man aan waarbij de vergissing aan het licht kwam. Hij had enkele deuren verder moeten zijn. Zijn vergeetachtigheid kwam vermoedelijk door overmatig alcoholgebruik. De man kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.


Gouda Aanhoudingen na bedreiging

De politie hield maandagmorgen 13 juni twee mannen aan als verdachte van bedreiging met geweld. De twee, een 53-jarige Gouwenaar en een 38-jarige man uit Woerden, kregen het rond 11.00 uur op de Han Hollanderweg met elkaar aan de stok. Daarbij zou niet alleen gedreigd zijn met woorden. Wat dat andere zou zijn is nog niet bekend. De aanleiding voor dit incident zou zijn een woordenwisseling over een gewezen verhouding met een zuster van één van de verdachten. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Gouderak Politie houdt verdachte van bedreiging aan

De politie hield op maandag 13 juni rond 09.00 uur in een bedrijf aan de Kattendijk een 57-jarige man uit Gouda aan. Tussen de man en een 32-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel ontstond vanmorgen ruzie over een huurgeschil. De verdachte is huurder van een deel van het pand. Bij de ruzie voelde de Nieuwerkerker zich op een gegeven moment zo bedreigd dat hij de politie belde. Deze hield de man aan. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal mocht hij in de loop van de dag het politiebureau weer verlaten. Hij heeft een dagvaarding meegekregen om op 15 augustus te verschijnen voor de Politierechter in Gouda. Betaald hij voor de zitting 170 euro dan hoeft hij de gang naar de rechter niet meer te maken.


Berkenwoude Snelheidscontrole

De politie hield op zaterdag 11 juni een snelheidscontrole op de Zuidbroekse Opweg. Van 13.45 tot 14.35 uur werd er gecontroleerd. Drie automobilisten reden harder dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 60 km/h. Zij reden respectievelijk 77, 78 en 99 km/h. De overtreders kregen een bekeuring.

Alphen aan den Rijn Aanrijding fietser - personenauto
De politie heeft op maandag 13 juni, rond 12.30 uur, geassisteerd bij een aanrijding tussen een fietser en een personenauto. Op de kruising van de Swaenswijkbrug en de Prins Hendrikstraat verleende een 21-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn geen voorrang aan een 65-jarige bestuurder van een personenauto uit Boskoop. De fietser kon nog uitwijken, maar raakte toch zijdelings de auto waardoor hij tegen de auto ten val kwam om vervolgens op de straat te belanden. De fietser is met schaafwonden en pijn op zijn achterhoofd voor alle zekerheid overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Nieuwerkerk aan den IJssel Beroving van tas
De politie heeft aangifte opgenomen van een 75-jarige inwoonster van Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij is op maandag 13 juni, omstreeks 12.15 uur, beroofd van haar tas. Toen zij net de Burgemeester Vogelaarsingel wilde oplopen werd zij hardlopend ingehaald door een jongen die haar tas vanuit haar rolatormandje meepikte. De vrouw gaf aan de jongen al eerder gezien te hebben op het moment dat zij haar woning verliet. De politie zet het onderzoek naar de verdachte in en vraagt getuigen zich te melden via het algemene telefoonnummer: 0900-8844.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanrijding
Op maandag 13 juni, omstreeks 14.00 uur, is een motoragent van Politie Hollands Midden in botsing geraakt met een bestelauto op de 1e Tochtweg. De bestuurster van de bestelauto, een 22-jarige uit Ridderkerk, wilde vanaf een zijstraat de weg opdraaien en zag daarbij de motorrijder over het hoofd. De motorrijder kon niet meer voldoende uitwijken en raakte de bestelauto in de rechterflank. Hierbij kwam hij ten val. De motorrijder was aanspreekbaar en is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --