Mannen aangehouden voor woninginbraak

's-Hertogenbosch/Liempde 13-06-2005 - Naar aanleiding van een woninginbraak in een woning in Liempde heeft de politie twee mannen aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij deze woninginbraak.

In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 mei werd ingebroken in een woning aan de Kerkheiseweg in Liempde. Bij de inbraak werd een witte Mercedes bus gestolen. De bewoners van de woning hoorden de auto starten en zagen hem wegrijden in de richting A2. Direct hebben ze de politie gewaarschuwd. Later die nacht zagen politiemensen de bus op de kruising Vughterweg - Isabellalaan in Vught. Het lukte niet de auto tot stoppen te dwingen. Tijdens de achtervolging van de bus ramde deze de achtervolgende politieauto. Door de politie werden enkele schoten gelost. De verdachten wisten echter te voet te ontkomen op het woonwagencentrum.

Vandaag, 13 juni heeft de politie, twee mannen, 43 en 54 jaar uit 's-Hertogenbosch in hun woningen aangehouden. In de woningen van de twee mannen is onder leiding van de rechter-commissaris zoeking gedaan. Daarbij zijn meerdere van misdrijf afkomstige goederen aangetroffen en in beslag genomen. De twee mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Ze zullen vermoedelijk donderdag voor de rechter-commissaris worden geleid.