Persberichten maandag 13 juni

's-Hertogenbosch 13-06-2005

ONDER INVLOED EN TE HARD

Drunen - Zondagavond, even na 20.30 uur, werd op de Duinweg in Drunen een 29-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een snelheid van 133 km/u waar 50 km/u was toegestaan. Toen de man bekeurd werd, bleek ook dat hij te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Ook hiervoor werd hij bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij te veel had gedronken en omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING

's-Hertogenbosch - Zondagavond is een 36-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. In hun woning in 's-Hertogenbosch bedreigde hij zijn 26-jarige vriendin met de dood. Ook toen hij werd aangehouden door ter plaatse gekomen politiemensen bedreigde hij de vrouw nog. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR WONINGINBRAAK

's-Hertogenbosch/Liempde - Naar aanleiding van een woninginbraak in een woning in Liempde heeft de politie twee mannen aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij deze woninginbraak.

In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 mei werd ingebroken in een woning aan de Kerkheiseweg in Liempde. Bij de inbraak werd een witte Mercedes bus gestolen. De bewoners van de woning hoorden de auto starten en zagen hem wegrijden in de richting A2. Direct hebben ze de politie gewaarschuwd. Later die nacht zagen politiemensen de bus op de kruising Vughterweg - Isabellalaan in Vught. Het lukte niet de auto tot stoppen te dwingen. Tijdens de achtervolging van de bus ramde deze de achtervolgende politieauto. Door de politie werden enkele schoten gelost. De verdachten wisten echter te voet te ontkomen op het woonwagencentrum.

Vandaag, 13 juni heeft de politie, twee mannen, 43 en 54 jaar uit 's-Hertogenbosch in hun woningen aangehouden. In de woningen van de twee mannen is onder leiding van de rechter-commissaris zoeking gedaan. Daarbij zijn meerdere van misdrijf afkomstige goederen aangetroffen en in beslag genomen. De twee mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Ze zullen vermoedelijk donderdag voor de rechter-commissaris worden geleid.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR DOORRIJDEN NA AANRIJDING

Sint Oedenrode - Zondagavond werd een aanrijding gemeld op de Julianastraat in Sint Oedenrode. Twee geparkeerde auto's waren aangereden door een auto. Deze laatste was na de aanrijding doorgereden. Op aanwijzing van getuigen en van gevonden sporen kon korte tijd later een 42-jarige vrouw uit Sint Oedenrode worden aangehouden. Ze bleek de aanrijding te hebben veroorzaakt, waarna ze was doorgereden. Bij controle bleek, dat de vrouw veel te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Ook hiervoor werd de vrouw bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg de vrouw ook een rijverbod en werd haar rijbewijs ingevorderd.

AUTO OVER DE KOP EN TE VEEL GEDRONKEN

Boxtel - In de nacht van zondag op maandag werd een ongeval gemeld op de Rijksweg A2 onder Boxtel. Even na 01.00 uur was een 35-jarige man uit 's-Hertogenbosch met zijn auto over de kop geslagen. De man had een plotselinge uitwijk manoeuvre gemaakt, waardoor hij over de kop ging. Bij het ongeval raakte de man licht gewond en hij is overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch, waar hij werd behandeld. Bij controle bleek, dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Naast de bekeuring hiervoor kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Zondagavond even na 19.00 uur, is op de Bremakker in Oss een 33-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.