Provincie Overijssel

Gedeputeerde bezoekt gevangenis Zwolle

Afgelopen vrijdag bezocht gedeputeerde Gert Ranter (Zorg en Participatie) de Penitentiaire Inrichtingen Overijssel in Zwolle. Hij was uitgenodigd door de directie tijdens een bijeenkomst eerder dit jaar over multiprobleemgezinnen begin dit jaar.

Gedeputeerde Gert Ranter met gevangenisdirecteuren Arjan Klamer en Femmie van de Bend Ranter sprak niet alleen met de directie, maar maakte een rondgang door de inrichting en de werkplaats waar de gedetineerden overdag werken. Hij sprak met medewerkers en ook met een aantal gedetineerden, onder andere over hun terugkeer in de samenleving.

Overgang niet soepel

"Wat mij opviel is dat de overgang van gevangenis naar samenleving niet echt soepel verloopt. Dat kan naar mijn idee nog beter. Veel gedetineerden gaven bijvoorbeeld aan dat ze na ontslag uit de gevangenis erg lang moeten wachten op een uitkering en daardoor in financiële problemen komen. Dat is niet bevorderlijk voor een goede terugkeer in de maatschappij."

Volgens Ranter is het van belang dat de Penitentiaire Inrichtingen deel uitmaken van de diverse netwerken als het gaat om multiprobleemgezinnen en ook goede contacten onderhoudt met vooral de gemeenten. "Voor een soepele en veilige terugkeer in de samenleving is het van belang dat de ketens sluitend zijn en de gedetineerde goed begeleid wordt."

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel