Ingezonden persbericht


Stichting NBIP zelfstandig

Lunteren, 13 juni 2005

In het afgelopen half jaar is, mede als gevolg van de opheffing van de branchevereniging NLIP, een aantal wijzigingen doorgevoerd bij de stichting NBIP, die nu geheel zelfstandig opereert. Internetproviders kunnen voortaan zonder verdere voorwaarden deelnemer worden van de NBIP en gebruik maken van de gemeenschappelijke aftapapparatuur en andere faciliteiten.

Loskoppeling
De NBIP onderhield tot begin dit jaar nauwe banden met de branchevereniging van Nederlandse Internetproviders NLIP. Een internetprovider kon alleen aan de NBIP deelnemen als men ook lid was van de NLIP. Nu de NLIP besloten heeft zichzelf op te heffen heeft de NBIP deze voorwaarde laten vallen. Deelname aan de NBIP staat hiermee open voor alle internetproviders die moeten voldoen aan de aftapverplichting.

Achtergrond
De Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) is in 2001 opgericht op initiatief van de branchevereniging Nederlandse Internet Providers NLIP. De NBIP ondersteunt de aangesloten internetproviders bij de uitvoering van internettaps. Op basis van de Telecomwet moeten providers hun netwerken en diensten zo inrichten, dat het internetverkeer van individuele abonnees afgetapt kan worden door bevoegde instanties. De NBIP heeft momenteel 40 deelnemers.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht