Gemeente Tilburg

05216SE

Datum
13 juni 2005

Rode Neuzen in Tilburg

Tilburgse Kermis 2005 in het teken van CliniClowns

Naar de kermis, spelen met vriendjes of even lekker een balletje trappen. Het lijkt zo gewoon, maar dat is het voor veel kinderen niet. Omdat zij ziek zijn en daardoor in een ziekenhuis verblijven of omdat ze thuis verpleegd worden. CliniClowns Nederland wil kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap een moment van afleiding en plezier bieden. De CliniClowns laten kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laat ze gewoon weer even kind zijn. Even hoeft er niets en kan het alle kanten op, afhankelijk van wat het kind wil en kan. Dit vereist dat de CliniClowns ten alle tijden volledig in moeten spelen op de meest onverwachte situaties en ontwikkelingen. Improvisatie op hoog niveau dus. CliniClowns zijn dan ook niet voor niets professionele clowns, die na een zware selectie gevolgd door een speciale opleiding in dienst van de Stichting kunnen komen.

Samenwerking
CliniClowns Nederland is al geruime tijd actief in Tilburg. Zij spelen wekelijks in het Twee Steden ziekenhuis, het St. Elizabeth ziekenhuis en ook in het revalidatiecentrum Leijpark. Dit is echter de eerste keer dat er sprake is van een samenwerking tussen de gemeente Tilburg en CliniClowns Nederland. Algemeen directeur Tom Doude van Troostwijk: "De fantastische steun van de gemeente Tilburg maakt het mogelijk om ons werk onder de aandacht te brengen bij vele bezoekers die de kermis jaarlijks trekt. Met de opbrengst van de collectes zijn we in staat meer zieke kinderen een moment van afleiding en plezier te bieden".

Collecte
Vrijwilligers van de Stichting collecteren tijdens de kermis onder de bezoekers. Hans Janssen, wethouder kermis: "Wij zien uit naar een succesvol resultaat. Wij hopen dat de kermisbezoekers, net als de gemeente Tilburg, CliniClowns een warm hart toedragen en gul zullen geven aan de collectanten".

Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Daarnaast heeft CliniClowns een unieke clowneske wereld op internet ontwikkeld, speciaal voor langdurig zieke kinderen die thuis worden verzorgd. Op de besloten website 'Villa Neuzenroode.nl' kunnen kinderen onder andere met elkaar chatten, spelletjes spelen en via de webcam live contact onderhouden met de CliniClowns.


---
Voor de pers:
Charlotte Maasen, afdeling communicatie, telefoon 013 542 88 96 Informatie collecte: Dian Verkooijen, telefoon 033 46 99 040 Informatie Cliniclowns: Marleen van Maanen, telefoon 033 30 30 300


---- --