Gemeente Tilburg

05217SE

Datum
13 juni 2005

Nieuwe attracties

Nieuwe aanwinsten voor de Tilburgse Kermis 2005

De Tilburgse Kermis is een verzameling van absoluut topvermaak. Elk jaar is er wel weer iets nieuws te zien en te beleven. Ook dit jaar treft u weer het nieuwste en modernste vermaak aan. In vrijwel alle categorieën bespeurt de bezoeker attracties die iets nieuws brengen, nog spectaculairder zijn of teruggrijpen op nostalgische thema's Dit jaar kunt u op de Tilburgse Kermis voor het eerst kennismaken met onder andere:

STADHUISPLEIN

Haunted Mansion
De naam zegt het al, dit wordt weer griezelen. Deze rit moet gewoon gereden worden om voorlopig geen relaxte nachtrust meer te hebben.

PIUSPLEIN

X Factory
Deze attractie is een variatie op het vliegend tapijt. Met het gezicht richting publiek maakt de deelnemer schommelende bewegingen van links naar rechts en helemaal rond. De attractie gaat niet over de kop. Extra aan deze attractie is dat een waterorgel vlak voor de deelnemers zijn waterstralen omhoog spuit. De deelnemer denkt er goed van af te komen, maar de verrassing is nog niet compleet want plotseling knikt men naar voren.

PALEISRING

Fun Factory
In deze carrousel moet je gewoon plaatsnemen om de rit te ervaren. Gondels zwaaien tijdens de rit naar buiten uit en wentelen vervolgens om hun as. De rit heeft iets weg van een Walzer, maar dan met super hoge snelheid.

Skateboard
Op een half-pipe is een 18 persoonscarrousel gemonteerd in de vorm van een skateboard die al draaiend van links naar rechts beweegt. Werkelijk een must voor de hele familie.

HEUVEL

Cowboy Kids
Een kinderattractie, maar pap en mam mogen ook mee achterop bij de hele kleintjes. De kinderen leggen een parcours af op een paard met ook de bewegingen van een paard. Dus in galop al schommelend als een echte Cowboy.

BESTERDPLEIN

El Dorado
Zodra u geld in de automaat gooit en op de startknop drukt krijgt u 2 getallen toegekend, bijvoorbeeld 150 en 170. Als de speler nu binnen 60 seconden tussen de 150 en 170 munten eraf gooit dan heeft men gewonnen. Een handicap is dat de doodskop in het midden niet mag omvallen.

BESTERDRING

Pirates
Een nieuwe zaak maar vergelijkbaar met een King's Circus en een Booby Trap Hotel. Men ervaart het leven van piraten al lopend door een willekeur aan verrassingen en speciale effecten.

NS PLEIN

Eurofant
Na inworp van een muntstuk kan de speler d.m.v. een joystick de slurf van de olifant alle kanten op bewegen. Als de opening van de slurf uw prijs heeft opgezogen brengt u deze naar de opvangbak en de prijs is gewonnen. Let wel op: u speelt tegen de klok.


---
Voor de pers:
Charlotte Maasen, afdeling communicatie, telefoon 013 542 88 96


---- --