Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 13 juni 2005

Courage houdt twee drugstoeristen aan

BERGEN OP ZOOM: Zondagavond zagen politiemensen van het speciale team Courage (ter bestrijding van drugsoverlast) dat twee klanten een illegaal verkooppunt aan de Antwerpsestraatweg bezochten. Bij controle bleken de twee, een 20-jarige en een 22-jarige Belg, 13 gram weed bij zich te hebben, die zij mee terug wilden nemen naar hun vaderland. De softdrugs werden door de politiemannen in beslag genomen. Aan beiden werd een boete opgelegd van 120 euro, die ter plaatse werd afgerekend, waarna de beide heren weer op vrije voeten werden gesteld.

Wakkere man voorkomt woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Een 58-jarige bewoner van de Zuidland heeft in de nacht van zondag op maandag kunnen voorkomen dat in zijn woning werd ingebroken. Toen de man wakker werd van een onbekend geluid in zijn tuin, ging hij naar beneden om poolshoogte te nemen. De onverschrokken man trok vervolgens plotseling de gordijnen bij zijn tuindeuren open, tot grote schrik van een jonge inbreker, die aan de andere kant van diezelfde deuren aan het sleutelen was om binnen te kunnen komen. De inbreker koos eieren voor zijn geld en maakte zich direct uit de voeten.

Politieteam treedt op in project Zichtbaar

Politieteam Woensdrecht geeft vanaf maandag 13 juni een vervolg op het project Zichtbaar. In 2004 werd exact een jaar geleden voor de eerste keer het startsein gegeven voor dit project, dat gebaseerd is op een stategie, die in andere politieregios in Nederland succesvol is gebleken. De kern van deze werkwijze is dat gedurende één week politie-acties gebundeld plaatsvinden in een bepaalde wijk of een bepaald dorp. De visie achter het project is dat de politie haar inspanningen zichtbaar wil maken. Deze week staan de kernen Ossendrecht en Huijbergen op de agenda.

OSSENDRECHT: De politie controleerde tussen 6.00 en 9.00 uur de snelheid van weggebruikers in de 30 km zone op de Burgemeester Voetenstraat. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 51 km per uur.In totaal bleken 11 bestuurders de maximaal toegestane snelheid te hebben overtreden. Saillant detail is dat maar liefst 9 van deze bestuurders zelf in Ossendrecht woonachtig zijn.

HUIJBERGEN: Tussen 6.30 en 8.30 uur controleerde de politie, in samenwerking met twee opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee, de snelheid van het verkeer aan de Bergsestraat. Hier bleken 9 bestuurders de maximumtoegestane snelheid van 30 km/u te hebben overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 59 km per uur. Onder de overtreders bevonden zich in dit geval geen inwoners van Huijbergen zelf.
Tijdens deze verkeerscontrole hield de politie een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden, die zonder rijbewijs in een onverzekerde auto reed. Tevens bleek de man nog een gevangenisstraf van 15 dagen tegoed te hebben. De man is ingesloten. Zijn auto is in beslag genomen.

Bedrijfsinbraak

HOOGERHEIDE: Op enig moment tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en maandagochtend 8.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Voltweg. De onbekende dader(s) zijn het pand binnengekomen, nadat zij een raam hadden weten te forceren. Uit het pand werden 2 computers inclusief beeldscherm ontvreemd. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt zon 3000 euro.

Beveiligingsmedewerker voorkomt autorit door dronkelap

OUDENBOSCH: Een medewerker van een beveiligingsbedrijf liet zondagavond voor alle zekerheid zijn frietje even staan om de maatschappij te beschermen tegen een dronkelap. De 40-jarige man uit Oudenbosch was enorm dronken en desondanks voornemens in zijn auto te stappen. De bezorgde beveiligingsmedewerker koos de beste oplossing en schakelde de politie in. Een politiesurveillance kwam ter plaatse en beaamde onmiddellijk dat het beter was dat de man voor ander vervoer zou kiezen. Omdat zij toevallig toch naar Oudenbosch moesten en betwijfelden of de man inderdaad het openbaar vervoer zou verkiezen boven zijn eigen voertuig, hebben zij de man meegenomen. Uit onderzoek bleek dat de man vermoedelijk eerder al een rijverbod opgelegd heeft gekregen.

Vernieling

OUDENBOSCH: Zondagavond is aan de achterzijde van een winkel aan de Professor Mulderslaan een ruitje ingeslagen. In eerste instantie ging de eigenaar ervan uit dat er een inbraak was gepleegd, maar vermoedelijk gaat het slechts om een vernieling.

Inbraak bij bedrijf

OUDENBOSCH: Bij een bedrijf aan de Kapelstraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De daders zijn binnengekomen door aan de achterzijde van het bedrijf een raam te forceren. Hierbij hebben zij uit de vriescel 250 kg vlees ontvreemd en meegenomen naar een auto, die op enige afstand stond geparkeerd. Hierna hebben ze zich uit de voeten gemaakt. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Politie bekeurt 99 hardrijders

OUDENBOSCH: Bij een snelheidscontrole aan de Zandeweg heeft de politie maandagmiddag in een uur tijd maar liefst 99 weggebruikers bekeurd voor overtreding van de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur. In het tijdsbestek van 14.00 tot 15.00 uur telde de politie 653 passanten.

Vrouw mishandeld en bedreigd door kennis

ROOSENDAAL: Een 22-jarige Roosendaalse heeft zich maandagmiddag bij de politie gemeld, nadat een kennis haar hardhandig bij het strottehoofd had gepakt en tegen de muur had gedrukt. Daarnaast had de man dreigende taal naar haar had geuit. De vrouw bevond zich op dat moment op de openbare weg aan de Flaviadonk. De vrouw vermoedt dat de reden van zijn gedrag is gelegen in een familiekwestie.

Politie bekeurt 50 hardrijders

ROOSENDAAL: De politie heeft maandag tussen 11.00 en 12.00 uur aan de Zundertseweg van 352 weggebruikers de snelheid gemeten. Vijftig van hen overtraden de regels. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur, terwijl ter plaatse van het controlepunt een maximum geldt van 50 km/uur.

Dievengilde slaat toe in Wouw

WOUW: In de nacht van zondag op maandag werd een drietal woningen in Wouw bezocht door ongenode gasten. In twee woningen kon worden ingebroken door een openstaand raampje, dat door de inbreker werd geforceerd. In één geval wist de goede beveiliging het dievengilde buiten te houden. Alle benadeelden hebben aangifte van inbraak bij de politie gedaan. Daarnaast heeft de politie een buurtonderzoek gehouden en de collegas van de technische recherche verzocht een sporenonderzoek in te stellen.

Omstreeks 6.00 uur ontdekte een bewoner van de Lambertuslaan dat het dievengilde kans had gezien de woning binnen te dringen door een raampje aan de zijkant van de woning, dat enigszins open stond. In de woning werden diverse tassen en kasten doorzocht. Met een laptop, een digitale camera, een digitale agenda, een mobiele telefoon en een sleutelbos wist de dader de woning via een raam aan de voorzijde uiteindelijk ongezien te verlaten.

Een andere bewoner van de Lambertuslaan ontdekte maandagmorgen dat hij met de schrik was vrijgekomen. De dader had een gat geboord in het kozijn van de achterdeur, maar toen hij vervolgens op een goed beveiligde ijzeren slotkom stuitte en ook met behulp van een breekvoorwerp de goed beveiligde deur niet geopend kon krijgen, heeft hij eieren voor zijn geld gekozen.

Ook aan de Doeldreef wist de inbreker de woning te betreden door een openstaand raampje. Ook hier werden diverse kasten en tassen binnenste buiten gekeerd. Uit een portemonnee werd een biljet van 50 euro ontvreemd.

Auteur: Manon Ostendorf