Dexia Bank


Press

Dexia Bank en Dexia BIL willen hun rekencentra consolideren in Luxemburg

13-06-2005

In het kader van een project van de groep Dexia hebben Dexia Bank en Dexia Banque Internationale à Luxembourg besloten hun informatica-infrastructuur te consolideren door de oprichting van een dochteronderneming van de groep Dexia naar Luxemburgs recht.

Om de controle over zijn informatica-infrastructuur op een duurzame wijze te verzekeren, heeft Dexia bewust gekozen voor een interne verankering (insourcing), veeleer dan voor externe uitbesteding (outsourcing).

In een eerste fase gaan de beide banken hun organisatiestructuur op elkaar afstemmen. Na een overgangsperiode en de oprichting van de specifieke dochteronderneming, zullen de 700 werknemers in België en Luxemburg in deze dochterneming worden ondergebracht.

Deze transactie zal binnen dit en 2 jaar leiden tot een vermindering van het aantal rekencentra (van 4 naar 2) en van het aantal mainframes (eveneens van 4 naar 2), de consolidatie van een deel van de servers en de rationalisering van de technische software.

Dankzij de consolidatie van de informatica-infrastructuur kunnen wij de dienstverlening t.a.v. de commerciële metiers verbeteren en vanaf 2007 jaarlijks geleidelijk meer dan 10 miljoen EUR besparen.

In het kader van dit project zullen geen ontslagen vallen of zal er geen delokalisatie van personeel plaatsvinden. Bovendien werden de sociale organen van beide entiteiten hierover ingelicht

De vestigingsplaats van de toekomstige rekencentra, met het daarmee verbonden machinepark, wordt Luxemburg.

Op termijn zal de in het kader van dit project geconsolideerde informatica-infrastructuur kunnen worden ingezet ten behoeve van de andere entiteiten en dochterondernemingen van de groep Dexia. Vandaag wordt evenwel voorrang verleend aan de consolidatiekring van Dexia Bank en Dexia BIL, waarbij het de bedoeling is om de consolidatiefase af te ronden tegen begin 2008.

---

Persdienst Dexia
de Meeûssquare , 1 - 1000 Brussel Tel. 02 222 45 33 - Fax. 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be