Ingezonden persbericht


Nederlander wereldkampioen 'Halo 2'

'King Tuur' de beste in eerste online-wereldkampioenschap via Xbox Live

Schiphol-Rijk, 13 juni 2005 - Nederland is weer een wereldkampioen rijker. Afgelopen vrijdagavond (10 juni) versloeg 'King Tuur' via Xbox Live in de game 'Halo 2' zijn tegenstanders, afkomstig uit 24 landen. Na een spannende finale tegen de Japanner Aimitux ging King Tuur er met uiteindelijk met het goud - en de overige prijzen - vandoor.

De finale van het Halo 2-wereldkampioenschap werd via een eliminatiesysteem gespeeld, waarbij een speler die twee maal verloor, werd uitgeschakeld. Iedere ronde duurde 10 minuten en de finales werden gespeeld op de nieuwe Halo 2-map 'Warlock'. King Tuur werd als Nederlands kampioen Halo 2 geselecteerd via voorrondes die werden georganiseerd door Xboxworld.nl (www.xboxworld.nl). King Tuur speelde vanaf het kantoor van Xboxworld.nl ook de finale.

Bij een wereldkampioenschap horen natuurlijk prijzen en King Tuur ging dan ook niet met lege handen weg. Hij kan nu thuis genieten van 50-inch Flat Screen DLP Samsung HDTV, een Samsung HighDef DVD-speler en een gepersonaliseerde Xbox Live Halo 2 Wereldkampioenschappen-trofee met een 24 karaats gouden Halo 2 gamedisc. Ook ontvangt hij ruim 1.200 euro aan prijzengeld.

King Tuur (alias Arthur Vankan) is een Xbox- en Halo-fan van het eerste uur. Hij was in 'Halo' al eens Nederlands kampioen en werd vierde tijdens de wereldkampioenschappen. Halo 2 vindt hij echter nog beter, vooral door de extra mogelijkheden van Xbox Live. "Halo kon je alleen maar lokaal tegen vrienden spelen, maar Halo 2 kun je met Xbox Live tegen gamers uit de hele wereld spelen. Dan kom je echt hele goede spelers tegen," aldus Arthur die gemiddeld een uur per dag speelt. "Halo 2 is mijn favoriete spel op de Xbox. De sfeer is gewoon heel erg goed en het is een spel waarbij je ook veel je hersens moet gebruiken." Wat hij met zijn gewonnen prijzengeld gaat doen, weet King Tuur al: "Straks meteen de nieuwe Xbox 360 kopen, natuurlijk!"

Halo 2
Halo 2 is een van de best verkochte videogames aller tijden: sinds de lancering van de game, in november 2004, zijn er wereldwijd ruim 6,7 miljoen exemplaren van verkocht. In Nederland was Halo 2 de eerste game die in Nederland tijdens een echte filmpremière in Hollywoodstijl werd gelanceerd. Tijdens de eerste dag dat Halo 2 verkrijgbaar was, brak het alle verkooprecords, met een omzet van $125. Dit is meer dan voor welke andere vorm van entertainment dan ook, op de openingsdag.

Halo 2 is een van de populairste games die gespeeld wordt via Xbox Live, de online gamingdienst voor de Xbox. Sinds de lancering hebben ruim 2 miljoen verschillende gamers Halo 2 al 240 miljoen uur via Xbox Live gepeeld.

Xbox Live
Met ruim 300 games op stapel voor eind 2005, stimuleert Xbox Live de verbeelding en biedt het ongekende interactie via online gameplay. Xbox Live is 's werelds enige wereldwijde online dienst voor spelconsoles, die leden dankzij continue innovatie telkens weer nieuwe ervaringen biedt. Deze unieke dienst brengt gamers bijeen in een dynamische gemeenschap met de beste online games, exclusieve programma's en continu downloadable content. Xbox Live werd in november 2002 in de VS gelanceerd en is inmiddels beschikbaar in 24 landen. Meer informatie is te vinden op www.xbox.com/live.

Xbox
Xbox (http://www.xbox.com) is het videospelconsole-systeem van Microsoft dat mensen bij elkaar brengt voor de meest opwindende spel- en entertainmentbeleving. Xbox biedt een uitgebreide verzameling games, krachtige hardware en de Xbox Live online dienst. De slogan 'It's good to play together' verwoordt het karakter van Xbox als het middelpunt van de nieuwe digitale entertainment-lifestyle. Xbox is verkrijgbaar in Noord-Amerika, Azië, Europa en Australië.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.