Ingezonden persbericht


Persbericht

InBev stelt Brent Willis aan als Zone President Asia Pacific

Patrice Thys verlaat het bedrijf.

Brussel, 13 juni 2005

Brent Willis is aangesteld als Zone President Asia Pacific. Deze aanstelling gaat in op 1 september 2005.

Patrice Thys heeft beslist zijn functie van Asia Pacific Zone President niet verder op te nemen en treedt af op 31 augustus 2005.

De nieuwe Chief Commercial Officer die Brent zal vervangen, wordt in de komende weken bekendgemaakt.

Brent heeft InBev in 2002 vervoegd als Chief Marketing and Sales Officer, nadat hij in diverse internationale locaties van Coca-Cola en Kraft senior managementfuncties had bekleed. Hij is vertrouwd met de markt in Azië en heeft het Kraft-merk in China geïntroduceerd toen hij in de periode van 1991 tot 1994 Marketing and Business Development Manager was, met Hong Kong als uitvalsbasis. In september 2003 werd hij aangesteld als Chief Commercial Officer voor InBev en hij heeft de commerciële strategie van het bedrijf, die heel onlangs nog op de voorgrond trad door de wereldwijde lancering van Brahma, uitgetekend.

Patrice vervoegde Interbrew in 1989 als General Counsel. Hij heeft veel van de meest strategische acquisities van het bedrijf geleid, zoals de eerste grote acquisitie in Centraal-Europa (Hongarije en Kroatië) en in Noord-Amerika (Labatt Breweries). Toen hij in 1996 werd aangesteld als Director Asia, startte hij de ontwikkeling van Interbrew in Azië (China en Zuid-Korea). In 1999 en 2000 was hij de hoofdcoördinator van Interbrews IPO. Hij werd in 2002 aangesteld als President, China operations en Chief Legal and Communication Officer en in 2003 ten slotte als Zone President, Asia Pacific.

"Brent verwerkt in deze rol een sterke combinatie van zijn ervaringen als senior commercieel manager en als algemeen manager in diverse internationale markten, waaronder de Aziatische", aldus John Brock, CEO (algemeen directeur) van InBev. "Als we terugblikken op het leiderschap van Patrice in een bijzonder belangrijke markt voor InBev, en op zijn diverse juridische en operationele topposities in het bedrijf, zijn we hem allen dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage tijdens de voorbije 16 jaar."

Klik hier om Brents foto en curriculum te zien.

Over InBev
InBev is een publieke onderneming (Euronext: INB) die gevestigd is in Leuven, België. De onderneming bedrijf heeft haar wortels in 1366 en is vandaag wereldwijd de leidende brouwer in volume. InBevs strategie bestaat erin haar lokale platforms te versterken door belangrijke posities op te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld via organische groei, een efficiëntie van wereldklasse, gerichte acquisities, en het plaatsen van de consument op de voorgrond. InBev heeft een portefeuille van meer dan 200 merken, met inbegrip van Stella Artois®, BRAHMA®, Beck's®, Skol® - het derde grootste biermerk ter wereld -, Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev heeft ongeveer 77.000 werknemers, die actief zijn in meer dan 30 landen in de Amerika's, Europa en Pacific Azië. In 2004 had InBev een netto-omzet van 8,57 miljard euro (inclusief vier maanden AmBev). Voor meer informatie kunt u terecht op www.inbev.com.

Contact informatie
Marianne Amssoms Patrick Verelst
Corporate Media Relations Director VP Investor Relations Tel: +32-16-27-67-11 Tel: +32-16-27-65-41
Fax: +32-16-50-67-11 Fax: +32-16-50-65-41
E-mail: marianne.amssoms@inbev.com E-mail: patrick.verelst@inbev.com


---- --