2e persbericht van maandag 13 juni 2005

Eindhoven 13-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Getuige van inrijden op medeweggebruikers gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding waarbij zondagavond op de Eisenhowerlaan een man met zijn auto ingereden zou zijn op een 25-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Tilburg (zie 1e persbericht van maandag 13 juni). Mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren of iets hebben gezien dat met de aanrijding verband zou kunnen houden, worden verzocht om contact op te nemen met de recherche van de politie in Eindhoven via 0900-8844.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Op de Pastoor Petersstraat is maandag om 11.30 uur een 30-jarige zwerver aangehouden. De man had op de Veldmaarschalk Montgomerylaan de fiets van een 75-jarige Eindhovenaar gepakt. De man had juist zijn fiets buiten gezet en sloot de deur van zijn woning. Toen hij zich weer omdraaide zag hij de dief met zijn fiets wegrijden. De eigenaar van de fiets schreeuwde dat hij de fiets terug moest geven. Dat hoorde een voorbij fietsende 19-jarige Eindhovense vrouw. Zij reed naar de dief en vertelde hem boos dat hij van de fiets van een ander moest afblijven. De dief stapte af en liet de fiets staan. Hij liep verder maar werd aangehouden door de gewaarschuwde politie.

Helmond: Bestelauto gestolen

Maandag tussen 6.45 en 13.00 uur is vanaf een bouwterrein aan de Olenbeemden een witte Renault Master met het kenteken 84-VR-LK weggenomen. De sleutels werden uit een tas in de bouwkeet weggenomen.

Bakel: Vreemdelingenpolitie houdt zeventien Polen aan

De Vreemdelingenpolitie en de Arbeidsinspectie hebben maandagochtend een controle uitgevoerd bij een aspergeveld aan de Aarle Rixtelseweg. Hier waren zeventien personen, waaronder twaalf mannen en vijf vrouwen, aan het werk die weigerden zich te legitimeren. Hierop zijn ze aangehouden. Na verhoor op het politiebureau werd de identiteit van de verdachten bekend. Het bleek te gaan om zeventien Polen. Zij hebben het politiebureau met een boete van 50 euro mogen verlaten.

Nuenen: Snelheidscontrole

Maandag tussen 12.15 en 15.30 uur is op de Europalaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.887 passanten reden er 116 te hard. De snelste reed 82 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.