Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 13 juni 2005

Politie onderzoekt mishandeling: 5 verdachten aangehouden

BREDA: Zaterdagmiddag moest de politie in actie komen na een zware confrontatie tussen een groepje ouders. Een standje, dat een van de ouders aan een kind had gegeven, liep omstreeks 17.00 uur uit op wat pesterijen bij een huis aan de Veertienbunder. Hierop is de 41-jarige man des huizes naar buiten gelopen. Hij gaf de jonge kinderen in stevige bewoordingen te kennen dat ze weg moesten gaan. Eén van de kinderen raakte hiervan behoorlijk overstuur. Bovendien deed al snel het verhaal de ronde dat de 41-jarige man het kind ook geslagen zou hebben. Zowel de vader en de moeder van het geschrokken jongetje als een tweetal buurtbewoonsters besloten hierop verhaal bij de woning te gaan halen. De deur bleef echter gesloten, omdat de bewoners niet bereid waren de woedende ouders te woord te staan. Desondanks wisten de vrouwen de woning binnen te dringen. In de woning liep het uit op een vechtpartij, waarbij over en weer de nodige klappen zijn gevallen. De bewoner heeft onder meer de nodige klappen met een loden pijp moeten incasseren en is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Gelukkig is hem ernstig letsel bespaard gebleven. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de belagers al huiswaarts gekeerd. De mannelijke verdachte, een 31-jarige Bredanaar, werd echter door het slachtoffer aangewezen. Deze kon hierop ter plaatse door de politie worden aangehouden. Een van de vrouwelijke verdachten, een 29-jarige vrouw, werd zondag door de politie gearresteerd. De andere vrouwelijke verdachten, 36 en 37 jaar oud, werden maandagmorgen in alle vroegte door de politie aangehouden. Tevens werd toen een 18-jarige zoon van een van de vrouwen aangehouden, die er eveneens van wordt verdacht in de woning aanwezig te zijn geweest. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie continueert het onderzoek.

Snelheidsduivel staande gehouden

STANDDAARBUITEN: Op zondagavond rond 18:45 uur volgde de politie op de Rijksweg A-17 te Standdaarbuiten een automobilist uit Zwijndrecht die de maximum snelheid compleet negeerde. Op een weg waar 120 km/u is toegestaan reed de 49-jarige bestuurder (na correctie) 185 km/u. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en opgestuurd naar de Officier van Justitie.

Achterruit van auto vernield

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Gisteravond rond 18:30 uur kregen een 40-jarige Amsterdamse automobilist en zijn inzittende de schrik van hun leven. Tijdens hun rit over de A16 hoorden ze plotseling een harde klap. Nadere inspectie leerde dat de achterruit stuk was gesprongen, nadat er een steen op was beland. Een getuige meldde dat vier jongelui in de leeftijd van ongeveer 14, 15 jaar op een viaduct zaten. Vermoedelijk hebben zij de steen vanaf het viaduct gegooid. De politie heeft op meerdere viaducten gezocht, maar geen jongelui meer aangetroffen.

Lastige aanhoudingen in Breda

BREDA: Zondagavond omstreeks 20.00 uur werden politiemensen door beveiligingsmedewerkers, die waren ingezet bij het festival Breda Barst geattendeerd op het wangedrag van een 30-jarige zoon en zijn 54-jarige vader, beide afkomstig uit Breda. De beveiligingsmedewerkers hadden met meerdere personen vader en zoon van het festivalterrein moeten verwijderen, omdat de zoon onder invloed verkeerde van drugs en alcohol en helemaal door het lint was gegaan. Korte tijd later kwam vanuit de Cingelstraat de melding dat zojuist door een voorbijganger met een elleboog een ruit was ingeslagen. Het signalement kwam volledig overeen met dat wat de beveiligingsmensen kort tevoren aan de politie hadden doorgegeven. Aan de Nieuwe Prinsenkade trof de politie de verdachten aan. De 30-jarige man had een wond aan zijn elleboog. Beide mannen verzetten zich stevig tegen hun aanhouding. De politie heeft pepperspray moeten gebruiken om de twee onder bedwang te kunnen krijgen en naar het bureau over te kunnen brengen. Tevens werd een van de politiemannen uitgescholden en bedreigd. Vader is zondagavond weer op vrije voeten gesteld, zijn zoon mocht na een nacht in de politiecel ook huiswaarts keren. Tegen beiden zal proces verbaal worden opgemaakt.

BREDA: Maandag om 01.25 uur werd op de Grote Markt een 24-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man, die nogal wat gedronken had, zou een medewerkster van een café hebben lastiggevallen toen deze de man aansprak op het gooien met stoelen op het terras. Omstanders grepen in en toen de politie arriveerde lag de verdachte op straat te vechten met een andere man. Toen een agent tussenbeide kwam, werd deze door de verdachte hard in de buik getrapt. Bij zijn aanhouding verzette hij zich flink en in de dienstauto trapte hij om zich heen. De man is na verhoor in de loop van vanmiddag weer vrijgelaten.

Inbraak in horecabedrijf

BREDA: Zondag tussen 03.15 en 13.15 uur is door onbekenden ingebroken in een horecabedrijf aan de Haven. De toegang werd geforceerd en er werd meer dan vijftienhonderd euro gestolen.

Eenzijdig ongeval

ETTEN-LEUR: Op de A58 bij de afslag Etten-Leur vond maandag omstreeks 02.50 uur een eenzijdig ongeval plaats. Een 22-jarige automobiliste uit Sint Willebrord reed over de A58, komende uit de richting van Breda. Op de afslag verloor zij de controle over haar voertuig en kwam in de sloot terecht. Hierna is ze weer op de afslag gekomen. De vrouw werd door omstanders uit de auto gehaald. Ze is met snijwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, de auto werd geheel vernield.

Politie controleert bij Galderse Meren

BREDA: Naar aanleiding van verschillende overlastmeldingen van burgers heeft de politie afgelopen zaterdag een actiedag gehouden bij de Galderse Meren en Galderse Heide. De klachten van burgers bestonden uit overlastmeldingen van seksuele handelingen door met name homos, die de gebieden gebruiken als ontmoetingsplek voor seks. Daarnaast werd geklaagd over de aanwezigheid van honden en het dumpen van afval. De politie heeft naast deze feiten ook gelet op verkeerszaken zoals fout parkeren.
Er zijn geen aanhoudingen verricht die dag. De politie heeft de dag vooral gebruikt om in gesprek te gaan met de verschillende mannen, en enkele dames, die daar rondliepen. Hen is uitgelegd dat burgers overlast ondervonden van het gedrag van sommige bezoekers en dat seks in het openbaar niet is toegestaan.
Tevens is door agenten op verschillende plaatsen rondom de Galderse Meren en de Galderse Heide geflyerd. Dit gebeurde naar aanleiding van de vele auto inbraken in dit gebied. Tijdens de actiedag zijn wel verschillende bekeuringen uitgedeeld. Onder andere voor fout parkeren en aanwezigheid van honden.

Auto uitgebrand, vermoedelijk aangestoken

BREDA: In de Dr. Struyckenstraat is in de nacht van zondag op maandag een auto uitgebrand. De brand werd rond 3.45 uur ontdekt door een buurtbewoner, die de eigenaar waarschuwde. De auto is geheel uitgebrand. De brand is vermoedelijk aangestoken.

Woninginbraak

BREDA: Tussen zondagavond 21.00 uur en maandagmorgen 10.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Mauritssingel. Bij thuiskomst van de bewoonster stond de voordeur open. Bij binnenkomst bleek dat er was ingebroken. De gehele woning was doorzocht. Als buit werd een telefoon weggenomen.
Afgelopen weekend werd in dezelfde straat ook geprobeerd in te breken in een woning. Dit is echter mislukt.

Inbreker aangehouden

BREDA: Een 46-jarige man uit Made is zaterdagmorgen rond 09.00 uur op de Columbusstraat aangehouden. Hij had kort voor zijn aanhouding een tv weggenomen uit een woning aan de Rubensstraat. De 46-jarige man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Mishandeling

BREDA: Op de Slingerweg is maandagmorgen om 09.15 uur een 43-jarige man uit Breda aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 53-jarige plaatsgenoot die morgen meerdere malen op zijn hoofd te hebben geslagen. Ook werd de 53-jarige man regelmatig bedreigd en gedwongen tot afgifte van geld. De 43-jarige man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Paspoort gestolen

EINDHOVEN: Op het vliegveld van Eindhoven is zondag tussen 14.15 uur en 16.00 uur het paspoort gestolen van een 22-jarige man uit Fijnaart. Het paspoort werd ongemerkt weggenomen uit een sporttas.

22-Jarige vrouw licht gewond bij ongeval

ETTEN-LEUR: Een 22-jarige vrouw uit Sint Willebrord is in de nacht van zondag op maandag licht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw nam rond 2.45 uur vanaf de A58 de afslag Etten-Leur en verloor halverwege deze afslag de macht over het stuur. Ze reed vervolgens in de berm waarna ze terug de weg opreed en haar auto op de kop tot stilstand kwam. Het slachtoffer werd door omstanders uit haar auto gehaald en is met een aantal snijwonden in het gezicht per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Roosendaal. De auto raakte bij het ongeval total loss.

Woninginbraak

PRINSENBEEK: Zaterdag tussen 2.30 uur en 14.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Dries. Nadat een raam was geforceerd, werden uit de woning diverse goederen weggenomen waaronder een handtas, sieraden en een gsm.

Inbraak in bedrijfspand

PRINSENBEEK: Afgelopen weekend is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Markt. Uit het pand werd computerapparatuur weggenomen met een nog onbekende waarde.

Mishandeling

PRINSENBEEK: Zondagavond rond 21.45 uur is aan De Lind een 54-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden voor mishandeling van een 42-jarige vrouw. De vrouw kreeg in haar woning diverse klappen en werd tevens met een bierfles op het hoofd geslagen. De mishandeling vond plaats in de relationele sfeer.

Woninginbraak

TETERINGEN: In het Cadettenkamp is in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een woning. Uit de woning werd computerapparatuur weggenomen. Ook werd een aantal jassen die aan een kapstok hingen weggenomen. De dader(s) kwamen binnen door een deur te forceren. Bij een woning in de Valkenstraat werd tussen zaterdagmorgen en maandagmorgen geprobeerd in te breken. Dit is niet gelukt.

Auteur: Manon Ostendorf