Politie Limburg-Noord

Politie Limburg-Noord roept hulp van kijkers in via Opsporing Verzocht
Datum: 12-06-2005
Tijd bericht: 10:22
Plaats: Horst
De politie Limburg-Noord roept maandagavond 13 juni a.s. via het programma Opsporing Verzocht de hulp van kijkers in bij het oplossen van een misdrijf dat dinsdag 31 mei jl. plaatsvond in Horst. De politie is op zoek naar de daders van een bedrijfsinbraak aan de Venrayseweg, die bij hun vlucht twee medewerkers van het bedrijf verwondde, waarvan één ernstig.

De onbekende daders werden dinsdagavond omstreeks half negen betrapt toen ze bezig waren met de bedrijfsinbraak. Op dat moment waren de twee medewerkers van het bedrijf bezig met het laden van een vrachtauto. Het gaat om een 19-jarige man uit Hegelsom en een 51-jarige man uit America. Deze twee wilden de inbrekers insluiten op het bedrijfsterrein door snel de poort te sluiten. De inbrekers reden echter met een personenauto dwars door de poort en raakten daarbij de twee personeelsleden, die er nog achter stonden. De 51-jarige man raakte ernstig gewond en is opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht. Zijn gezondheidstoestand is redelijk stabiel, maar zorgwekkend. Het 19-jarige slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis van Venlo weer huiswaartskeren.

De politie vermoedt dat het in totaal om drie verdachten gaat van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze zijn met de Citroën personenauto gevlucht richting de A73 of het centrum van Horst. Dit voertuig moet aan de voorzijde schade hebben.

De politie heeft de zaak in onderzoek genomen, waarbij ze inmiddels met een aantal getuigen heeft gesproken en buurt- en sporenonderzoek heeft verricht. Via het programma Opsporing Verzocht van de Avro hoopt het onderzoeksteam met nog meer mensen in contact te komen die informatie hebben die kan bijdragen tot het oplossen van deze ernstige zaak. Het programma wordt maandag 13 juni rond 19.30 uur en 22.00 uur uitgezonden op Nederland 1. De herhaling is op dinsdag 14 juni rond 10.30 uur. Mensen die mogelijk waardevolle informatie hebben, kunnen uiteraard ook altijd rechtstreeks contact met de politie Horst opnemen via het Landelijk Telefoonnummer Politie 0900-8844 (lokaal tarief).