Ingezonden persbericht

Opening nieuw diagnostisch centrum voor huisartsen in Tilburg

TILBURG, 20050519 -- Op 13 juni 2005 zal burgemeester Vreeman officieel het nieuwe diagnostisch centrum voor huisartsen in Tilburg openen. Het Diagnostisch Centrum Tilburg, kortweg DCT, bestaat sinds april 2003. Huisartsen uit de regio Midden Brabant kunnen bij het DCT terecht voor alle medische onderzoeken die zij aanvragen voor hun patiënten. Laboratoriumtesten, echografieën, hartfilmpjes en allerlei andere onderzoeken worden door het DCT uitgevoerd. Maar ook wordt hulp in de huisartsenpraktijk geboden door gespecialiseerde DCT verpleegkundigen. Een netwerk van prikposten door de hele regio en eventueel het prikken van de patiënt thuis, past in de patiëntgerichte aanpak van het nieuwe centrum.


Het DCT is opgericht door de regionale huisartsen zelf. De slagzin van het DCT is dan ook ..... van huisartsen, voor huisartsen.... . De huisarts wil zelf invloed hebben op de medische onderzoeken die door hem of haar worden aangevraagd. Bovendien wil de huisarts, en evenzo de patiënt, veel kortere wachttijden. Daarnaast is er behoefte aan een aantal nieuwe medische onderzoeken en benaderingen. Zo wil de huisarts bijvoorbeeld bij de patiënt thuis, gedurende een aantal dagen, de hartspanningen meten. De huisarts wil bij baby's de gele kleur meten zonder bloedafname. En de huisarts of de assistente wil dan via het internet de resultaten kunnen bekijken. Door het oprichten van het DCT, een eigen diagnostisch centrum, konden al deze zaken worden verwezenlijkt.

Onlangs heeft het DCT een nieuwe locatie betrokken, een gemeentelijk monument van circa 100 jaar oud, gelegen aan de Hoefstraat 258 in Tilburg. Een mooie aanleiding om een 'open huis' te organiseren waarin alle relaties van het DCT een kijkje achter de schermen kunnen nemen. De aangekondigde officiële opening van het nieuwe diagnostisch centrum door burgemeester Vreeman zal plaatsvinden tijdens het open huis.




Ingezonden persbericht