ChristenUnie


Ontvangst PCOB brochure door André Rouvoet Amersfoort maandag 13 juni 2005

André Rouvoet ontvangt de brochure 'Tien woorden van zorg' van de PCOB en voorziet deze van commentaar.

Tijd: 13.00 uur

Locatie: Amershof, Amersfoort (tegenover het station)

André Rouvoet neemt 'Tien woorden van zorg' in ontvangst van christelijke ouderenbond PCOB

De Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) - groeiende belangenbehartiger voor 50-plussers met ruim 96.000 leden - heeft de heer mr. A. Rouvoet, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, bereid gevonden het eerste exemplaar van de uitgave 'Tien woorden van zorg' in ontvangst te nemen. Dit gebeurt tijdens een minicongres op maandag 13 juni in de Amershof te Amersfoort om 13.00 uur.

Nederland vergrijst en politici en opiniemakers stellen dat de zorg onbetaalbaar wordt. Daardoor is er veel aandacht voor de techniek, het beheer en de complexe organisatie van de zorg. De ethische waarden, die voor goede zorg essentieel zijn, raken op de achtergrond. Toch is zorg meer dan ingaan op een vraag. Zorg is allereerst een houding van omzien naar elkaar.

De PCOB vindt die dimensie van zorg van groot belang.

In de PCOB-uitgave 'Tien woorden van zorg' heeft de schrijver Arjan Broers een brug geslagen tussen de taal van de organisatie en de taal van de inspiratie. De tien woorden van zorg zijn geïnspireerd door de tien woorden van leven die ons in de Bijbel worden aangereikt (de tien geboden).

De PCOB wil u van harte uitnodigen om dit minicongres bij te wonen. In het eerste deel van het programma wordt de uitgave 'Tien woorden van zorg' geïntroduceerd door de auteur Arjan Broers. Na een kort intermezzo wordt het eerste exemplaar van de uitgave aangeboden door de heer D. Corporaal, voorzitter van de PCOB, aan de heer Rouvoet. Na de pauze zijn er twee workshops voor kaderleden van de PCOB.
---