Gemeente Bernheze


Verkoop woningen Molenhoeven Loosbroek


In plan Molenhoeven III fase 2 in Loosbroek worden zes twee-onder-een-kapwoningen uitgegeven. De verkoopprijs ligt tussen 159.000,- en 175.000,- vrij op naam, de oppervlakte perceel circa 190 m² tot 250 m² en de inhoud is van de woningen is circa 350 m3 exclusief berging.

De procedure en inschrijven
Belangstellenden kunnen zich inschrijven door middel van een inschrijfformulier. Deze formulieren zijn, met de daarbij behorende toelichting en een exemplaar van het puntensysteem, vanaf maandag 13 juni 2005

verkrijgbaar bij Woonmaatschappij Maasland, telefoon (0486) 43 99 99. Let op: U kunt de informatie uitsluitend telefonisch of schriftelijk opvragen.


De inschrijfformulieren kunnen uitsluitend ingeleverd worden bij het gemeentehuis. Voor de inschrijving is een bedrag van 22,50 verschuldigd. Dit bedrag kunt u vanaf maandag 13 juni tot en met maandag 27 juni 2005

tijdens de openingstijden betalen bij de kassier in de dependance van het gemeentehuis aan 't Dorp 94 in Heesch. Pas na betaling van het inschrijfgeld wordt het inschrijfformulier in behandeling genomen.

Inschrijfformulieren die vóór maandag 27 juni 2005, 12.00 uur volledig ingevuld bij de gemeente binnen zijn worden in behandeling genomen. Vertraging bij de postbezorging is voor eigen risico.

De toewijzing
De koopwoningen worden toegewezen op basis van een puntensysteem. Aan de hand van de gegevens op het inschrijfformulier worden punten toegekend. Enkele categorieën waarin punten worden toegekend zijn: sociale binding en doorstroming. Degene met de meeste punten komt als nummer één op de lijst te staan; degene met het op één na hoogste puntenaantal als nummer twee, enzovoort. In deze volgorde worden de kandidaten benaderd. Bij een gelijk aantal punten wordt alsnog geloot.
De toewijzing van een extra punt op basis van artikel F zal bij de toewijzing van de woningen in Loosbroek niet plaatsvinden. Het eventueel door u opgebouwde geldige extra punt kunt u wel inzetten bij deze uitgifte.
Als een woning wordt toegewezen aan een kandidaat mag deze de woning niet aan derden doorverkopen. De koper is verplicht de woning zelf, met (eventuele) partner en (eventuele) kinderen, te bewonen. Dit in overeenstemming met de algemene verkoopvoorwaarden van de gemeente Bernheze.

Starterslening
Ten behoeve van de koop van een woning in plan Molenhoeven 3 fase 2 bestaat de mogelijkheid een Starterslening aan te vragen. De lening is in de vorm van een tweede hypotheek en bedraagt maximaal 30.000,-. Met een inkomenstoets wordt gekeken of de aanvrager in aanmerking komt voor deze extra lening. De lening wordt verstrekt in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Algemene informatie is op te vragen bij de gemeente Bernheze, Louise Houdijk, telefoon (0412) 45 88 88.
Voor uitleg over deze lening kunt u rechtstreeks contact opnemen met SVn in Hoevelaken, telefoon (033) 25 39 401, www.svn.nl. in het gemeentehuis in Heesch, locatie De Misse 4 (boven de Pas), liggen de Gemeentelijke uitvoeringsregels Starterslening' en de Verordening Stimuleringsfonds Starters' ter inzage.

Meer informatie
Informatie over het uitgiftesysteem is verkrijgbaar bij de afdeling grondzaken van de gemeente Bernheze, telefoonnummer (0412) 45 88 88. Als u meer informatie wenst over de woningen kunt u vanaf 13 juni 2005 deze telefonisch of schriftelijk opvragen bij Woonmaatschappij Maasland, Postbus 13, 5370 AA Ravenstein, telefoon (0486) 43 99 99.