Gemeente Sneek


Betaald parkeren op parkeerterrein Johan Willem Frisostraat Het parkeerterrein aan de Johan Willem Frisostraat in Sneek wordt een terrein voor betaald parkeren. Halverwege deze maand (in de week van 13 tot 17 juni) worden de parkeerautomaten geplaatst.

Het parkeerterrein valt op dit moment nog binnen de parkeerzone voor vergunninghouders. Er maken echter maar weinig vergunninghouders gebruik van deze mogelijkheid. Daarom wil het gemeentebestuur het terrein beschikbaar stellen voor bezoekers van de binnenstad, maar dan wel tegen betaling. Het idee om er een terrein voor betaald parkeren van te maken, was afkomstig van de omwonenden. De gemeente voelde hier wel voor, omdat werknemers die de hele dag hun auto kwijt moeten dan zullen uitwijken. De kans dat bezoekers van het winkelcentrum, die even kort willen parkeren, een plekje vinden wordt navenant groter.

Op het terrein aan de Johan Willem Frisostraat komt hetzelfde parkeertarief als op de andere parkeerterreinen direct rond de stadskern. Dat wil zeggen 0,50 per uur, 2,-- per dag, 6,-- per week, 15,-- per maand en 150,-- per jaar.
Maand- en jaarkaarten zijn verkrijgbaar bij de afdeling stadstoezicht van de gemeente Sneek, Marktstraat 27.
Werknemers kunnen gebruik maken van deze maand- en jaarkaarten of desgewenst uitwijken naar het gratis parkeerterrein aan de Kanaalstraat nabij het trein/busstation. Hier zijn onlangs 110 gratis parkeerplaatsen aangelegd.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 8-6-2005