Verbond van Verzekeraars

Getuigen gezocht!

Het idee kwam spontaan op, hij ging ermee aan de slag en een paar weken later bleek zijn website een groot succes. Theo Hofman, eigenaar van het taxibedrijf Mr. Taxi in Capelle a/d IJssel, is initiatiefnemer van de website www.getuigengezocht.nl, waar mensen gratis een oproep kunnen plaatsen om getuigen te zoeken, bijvoorbeeld van een verkeersongeluk.

Zelf heeft hij er geen ervaring mee, maar hij hoort regelmatig dat mensen die betrokken zijn bij een verkeersongeval geen getuigen hebben om te bevestigen hoe het ongeluk precies is veroorzaakt. Dat kan uitermate vervelend zijn als je getuigen nodig hebt om de schade vergoed te krijgen, aldus Hofman. Daarom besloot hij het meldpunt www.getuigengezocht.nl op te richten, waar mensen de mogelijkheid hebben actief naar getuigen te zoeken. Vaak realiseren mensen zich achteraf dat ze iets hebben gezien, maar lopen in alle haast door. Via de website hopen we dat mensen denken: verrek, daar was ik bij. Hofman die eigenlijk verbaasd was dat een dergelijk initiatief nog niet bestond hoopt met zijn site niet alleen te kunnen helpen bij het oplossen van verkeersongelukken, maar in principe bij alle zaken waar getuigen voor nodig zijn.
Hij heeft zijn website net gelanceerd, dus veel oproepen zijn er (nog) niet, maar aan interesse en websitebezoekers heeft hij geen gebrek. Tot nu toe heb ik overwegend positieve geluiden ontvangen, ook van een aantal verzekeraars.

Verzekerd!, juni 2005