Stork Groep NV

Stork Aerospace wint grote order van Koninklijke Luchtmacht voor Avionica (Cockpit) Upgrade voor drie (K)DC-10's

Fokker Services, onderdeel van Stork Aerospace, heeft een opdracht verworven van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht voor de complete modernisering en uitbreiding van de Avionica van drie (K)DC-10's die worden ingezet voor transport en in-flight tanken. Het contract heeft een waarde van meer dan 30 miljoen, gespreid over een periode van 2,5 jaar.

De (K)DC-10 is het grootste transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht, uitgerust met een ultra moderne (boom) tank-installatie om tijdens de vlucht F-16's bij te tanken. Daarnaast kan het toestel snel grote hoeveelheden vracht en personeel over lange afstand vervoeren. De (K)DC-10's van de Koninklijke Luchtmacht worden regelmatig internationaal ingezet voor humanitaire hulpvluchten.

Fokker Services is hoofd-aannemer in dit project en werkt onder meer zeer nauw samen met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, type certificaat houder van de DC-10. Het project omvat onder andere de volgende werkzaamheden: ontwerp & layout, ontwikkeling, installatie, integratie, testen en certificeren van state-of-the-art cockpit avionica en toebehoren, die de huidige en toekomstige operatie van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht in internationaal verband zullen ondersteunen.

Het aandeel van Fokker Services in de markt voor het modificeren en upgraden van vliegtuigen groeit. Na het modificeren van twee nieuwe Gulfstream V vliegtuigen tot volwaardige "special mission" vliegtuigen voor de "Japan Coast-Guard" en de conversie van twee Fokker 60's van de Koninklijke Luchtmacht tot dedicated maritieme surveillance vliegtuigen, is het (K)DC-10 Cockpit Upgrade Programma wederom een belangrijke opdracht.

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. In 2004 boekte de groep met 3.182 medewerkers een omzet van 495 miljoen van de totale Stork omzet van 1,82 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14