eFunds Corporation neemt WildCard Systems, Inc. over

13.06.2005 / 08:29 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Efunds corporation

eFunds Corporation neemt WildCard Systems, Inc. over

SCOTTSDALE, Arizona, June 13/PRNewswire/ --


- Partners creëren marktleiderspositie in snelgroeiend prepaid-segment

eFunds Corporation (NYSE: EFD), een toonaangevende leverancier van risicobeheer-, elektronische betalings- en wereldwijde outsourcingoplossingen , kondigde vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft ondertekend om WildCard Systems, Inc. over te nemen, een besloten aanbieder van prepaid- en stored value-oplossingen voor financiële instellingen, handelaars en andere betalingsverstrekkers.

In november 2004 ondertekenden de twee bedrijven een distributieovereenkomst en sindsdien hebben ze twee tier-one-deals met financiële instellingen ondertekend onder de bestaande overeenkomst van eFunds met MasterCard International. Het partnership heeft ook de marktvraag naar prepaid-betalingsproducten bevestigd, en heeft bewezen dat de bedrijven kunnen samenwerken om een geïntegreerde debet- en prepaid-oplossing aan te bieden.

De combinatie van WildCards knowhow op het gebied van prepaid-diensten en stored value met de debet verwerkingsmogelijkheden van eFunds is een bijkomende vergroting van de huidige zakelijke meerwaarde van het Bedrijf. Aangezien er in de sector een verschuiving is van papieren naar elektronische betalingen, is er een groeiende vraag naar vernieuwende oplossingen zoals stored value-systemen, voornamelijk in de financiële dienstverleningssector waar eFunds al meer dan 9.000 klanten in 80 landen heeft.

'We zijn verheugd om WildCard bij het eFunds team te kunnen verwelkomen - ze passen perfect samen,' zei Paul Walsh, chairman en chief executive officer bij eFunds. 'De aanvulling van debet en prepaid vormt een krachtige zakelijke meerwaarde voor de financiële instellingen, handelaars en andere verstrekkers die door beide bedrijven geholpen worden. Deze acquisitie is een belangrijke stap in de uitvoering van het strategische plan van eFunds om meer ruimte te creëren in ons aanbod van elektronische betalingen.'

De Mercator Advisory Group schat dat de prepaid-markt de komende vijf jaar met meer dan 20 procent zal groeien, waardoor het een van de snelst groeiende betalingssegmenten wordt.

'Onze gecombineerde bedrijven brengen de behendigheid en de respons van WildCard samen met de belangrijke concessies met financiële instellingen, de financiële stabiliteit, de technologische schaalbaarheid en de wereldwijde middelen van eFunds,' zei Larence Park, CEO en medeoprichter van WildCard Systems. 'Ons geïntegreerd aanbod van debet- en prepaid-diensten brengt onze klanten dichter naar één enkel 'betalingscentrum', waardoor het beheer van hun klantenrekeningen veel vlotter verloopt. Klanten kunnen zich nu tot één betrouwbare leverancier wenden voor een volledige reeks van debet- en prepaid-oplossingen.'

De aankoopprijs bestaat uit een vooruitbetaling van USD 228,8 miljoen (verminderd met USD 22,8 miljoen holdback) plus een earn-out tot USD 58,8 miljoen. De betaling van de earn-out hangt af van de 2006 inkomsten van de overgenomen bedrijfsactiviteiten. De aankoopprijs zal worden gefinancierd met contant geld en met bankfinanciering. Naar verwacht zal de transactie worden afgesloten begin juli 2005.

Voor bijkomende details surft u naar www.efunds.com/wildcardsystems/.

Merrill Lynch en Blackrock Investments traden op als financiële adviseurs voor eFunds. Sutter Hill Ventures trad op als financiële adviseur voor WildCard.

Op de toekomst gerichte verklaringen

In het licht van de transactie die vandaag werd aangekondigd, herziet het Bedrijf zijn richtlijn van 2005 als volgt:


- We verwachten nu dat de totale jaarinkomsten ongeveer 18-22% hoger zullen liggen dan de USD 431 miljoen gerealiseerd door onze drie belangrijkste bedrijfssegmenten in 2004 in vergelijking met de groeirichtlijn van 8-12% die vroeger was aangekondigd;
- We verwachten dat deze transactie in 2005 licht verwaterd zal zijn met ongeveer USD 0,03 tot USD 0,05 per aandeel op een volledig verwaterde asis. Als gevolg hiervan geloven we nu dat onze netto-inkomsten van 2005 tussen 15-19% zullen stijgen tegenover de netto-inkomsten van het vorige boekjaar van USD 40,8 miljoen.
De voornoemde verwachtingen weerspiegelen de volgende veronderstellingen:

- De acquisitie wordt tijdig afgehandeld zonder overmatige onderbreking van de bedrijfsactiviteiten van WildCard;

- Een effectief belastingtarief tussen 33-35 procent voor de balans van 2005;

- Contante uitgaven tijdens 2005 voor kapitaaluitgaven en productontwikkeling voor ongeveer USD 40 tot USD 45 miljoen;
- De acquisitie van WildCard Systems wordt tijdig afgehandeld zonder overmatige onderbreking van zijn bedrijfsactiviteiten;
- De netto-inkomsten van WildCard worden verwacht met ongeveer 30 procent te stijgen in vergelijking met de inkomsten van USD 56,5 miljoen die vorig jaar werden genoteerd, met een lichte meerderheid van deze inkomsten die in de tweede helft van 2005 worden gerealiseerd; en aangezien de bedrijfsactiviteiten van WildCard aanzienlijk meer seizoensgebonden zijn dan eFunds, zullen bijna alle 2005 inkomsten als gevolg van de transactie pas in het derde kwartaal duidelijk worden.

Wat betreft 2006, verwacht het Bedrijf momenteel dat de netto-inkomsten de huidige eensgezinde analistenverwachtingen van USD 516 miljoen met 14 tot 20 procent zullen overschrijden. Terwijl het bedrijf verwacht dat WildCard licht zal groeien in 2006, gelooft het dat de 2006 inkomsten zullen zakken tussen USD 1,15 en USD 1,25 per volledig verwaterd aandeel.

Deze richtlijn omvat niet de gevolgen van de toepassing van SFAS 123R, die de uitgifte van aandelenopties vereist vanaf 1 januari 2006.

Analisten- en beleggersdag

Zoals eerder aangekondigd, organiseert het Bedrijf een Analyst and Investor Meeting in New York op 10 juni 2005 van 8.30u EDT tot ongeveer 13.00u EDT. De meeting zal bijgewoond worden door directeurs van eFunds die een uitgebreid overzicht zullen geven van het Bedrijf, van zijn strategieën en van deze acquisitie. Als u meer informatie wenst om de Analyst and Investor Meeting van eFunds bij te wonen, kunt u contact opnemen met Amy Cozamanis op +1-310-854-8314 of acozamanis@financialrelationsboard.com.

Teleconferentie

eFunds zal vandaag om 13.30u EDT een één uur durende teleconferentie houden om eFunds' acquisitie van WildCard te bespreken. Om de teleconferentie te beluisteren, vormt u het nummer +1-800-399-5351 (Internationale bellers vormen het nummer +1-706-643-1939.) De conferentie zal ook worden uitgezonden op de website van het Bedrijf op www.efunds.com onder de tab 'Investor Relations'. Geïnteresseerden worden gevraagd om 10 tot 15 minuten voor het begin van de teleconferentie op de uitzendlink op de website te klikken.

Herhaling van de informatie

Een herhaling van de teleconferentie zal beschikbaar zijn twee uur nadat de conferentie is beëindigd en zal doorspelen tot 23.59u EDT op 21 juni 2005. U krijgt toegang tot de herhaling door het nummer +1-800-642-1687 te vormen (internationale bellers vormen het nummer +1-706-645-9291) en het ID nummer van de conferentie 6737904 in te voeren. Bovendien zal een herhaling van de teleconferentie beschikbaar zijn via de eFunds website op www.efunds.com.

Over WildCard Systems, Inc.

WildCard Systems is een wereldwijde leider in oplossingen voor kant-en-klare host-gebaseerde prepaid-kaarten en op maat gemaakte stored value-producten. Deze producten dienen voor een brede reeks van verticale markten in zowel consumenten- als commerciële toepassingen en worden voor de eindgebruikers beschikbaar gemaakt via banken en commerciële klanten in de VS en het buitenland. WildCard heeft een veilige technologie en een serviceplatform ontwikkeld dat het in staat stelt om flexibele productoplossingen te leveren die geconfigureerd en beheerd zijn voor het succes van zijn klanten. WildCard Systems is erkend door Visa, MasterCard en Discover als een eindpunt op hun netwerken, en heeft de toestemming om kaarten te verwerken die Visa, Electron, Interlink, PLUS, MasterCard, Maestro, Cirrus en Discover/NOVUS betalingsmogelijkheden hebben. WildCard Systems werd opgericht in 1997 en is een besloten, venture capital-backed onderneming. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Sunrise, Florida. Voor bijkomende informatie surft u naar www.wildcardsystems.com.

Over eFunds

eFunds Corporation is een leider in zijn sector met bijna 30 jaar ervaring en knowhow in elektronische betalingen en risicobeheer. eFunds levert software voor elektronische geldoverschrijvingen en oplossingen voor verwerking, risicobeheer en de ermee gepaard gaande outsourcing voor financiële instellingen, netwerken van elektronische geldoverschrijvingen, handelaars, telecommunicatieleveranciers en overheidsinstanties van over de hele wereld. eFunds wil een uitstekende klantenservice en winnende producten aanbieden. eFunds geeft zijn klanten de mogelijkheid om de transactie- en de infrastructuurkosten te verlagen, potentiële fraude op te sporen en de relatie met hun klanten te verbeteren. www.eFunds.com.

De verklaringen die in dit persbericht worden gemaakt over de intenties van het Bedrijf of het management, over hun verwachtingen of hun voorspellingen over toekomstige resultaten of gebeurtenissen, zijn 'op de toekomst gerichte verklaringen', binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dergelijke verklaringen zijn noodzakelijkerwijs onderworpen aan risico's en onzekerheden die ertoe zouden kunnen leiden dat de huidige resultaten afwijken van de opgegeven verwachtingen en dergelijke afwijkingen kunnen wezenlijk en nadelig zijn. Factoren die tot een dergelijke afwijking zouden kunnen leiden omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de inherente onbetrouwbaarheid van winst- en inkomstengroeivoorspellingen door verscheidene factoren, waaronder vele factoren die buiten de controle van het Bedrijf vallen, potentiële moeilijkheden, vertragingen en onverwachte uitgaven inherent aan de ontwikkeling en marketing van nieuwe producten en diensten, competitieve factoren, de onvoorspelbaarheid van fusie- en acquisitieactiviteiten, en de talrijke risico's en potentiële bijkomende kosten, onderbrekingen en vertragingen die verband houden met de oprichting van nieuwe bedrijfsinitiatieven. Bijkomende informatie over deze en andere factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat de huidige resultaten wezenlijk verschillen van de huidige verwachtingen van het Bedrijf, is terug te vinden in het Quarterly Report van het Bedrijf op Form 10-Q voor de periode eindigend op 31 maart 2005.

Website: www.efunds.com
www.efunds.com/wildcardsystems
www.wildcardsystems.com

Source: eFunds Corporation

Investor Relations, Helen Johnson van eFunds Corporation, +1-480-629-7607, Helen(UNDERSCORE)Johnson@efunds.com; of Thom Brodeur van Brodeur Worldwide, +1-602-743-7281, tbrodeur@brodeur.com, voor eFunds Corporation