KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

11-6-2005

Ben van der Steen twaalfde op EK Formula Windsurfing

Ben van der Steen is tijdens het Europees Kampioenschap Formula Windsurfing in Griekenland (Rhodos) op een twaalfde plaats geëindigd. Door een valse start op zaterdag kreeg Van der Steen er nog een paar punten extra wellicht had hij anders een plek in de top tien gehad.

De weersomstandigheden waren tijdens dit Kampioenschap variërend van heel veel wind tot heel weinig wind. Coach Jochem Brenninkmeijer: Vooral met het lichte weer konden de Nederlandse jongens goed
meekomen. Met veel wind kwamen ze nog wat snelheid te kort. Het materiaal was niet optimaal, we hebben hierin ook niet geïnvesteerd omdat we wachten op de levering van het nieuwe Olympische Neil Pryde RS:X board.
Brenninkmeijer is tevreden over de prestaties. Het was een sterk deelnemers veld en om toch met zes van de acht Nederlanders tot de Gold Fleet door te dringen is een goede prestatie.

Nederlands kernploeglid Joeri van Dijk eindigde op een
negenendertigste plaats en Jong Oranje lid Casper Bouman werd
negenentwintigste. Beide jongens varen pas een paar maanden op het Formula board en hebben tijdens dit EK een hoop ervaring op gedaan die ze straks kunnen gebruiken op het nieuwe Neil Pryde RS:X board.

Uitslagen:

1. Antoine Albeau (FRA)

2. Wojtek Brzozowski (POL)

3. Micah Buzianis (USA)
12. Ben van der Steen (NED)
20. Dennis Littel (NED)
29. Casper Bouman (NED)
37. Adri Keet (NED)
39. Joeri van Dijk (NED)
57. Roy van Koolwijk (NED)
76. Markus Bouman (NED)
94. Pieter Eliens (NED)

Internetadres: www.formulawindsurfing.org
E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl