Bandai kondigen mobiele versie van

13.06.2005 / 08:42 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bandai

Bandai Networks & Bandai S.A. kondigen mobiele versie van 'Othello' aan voor Bouygues Telecom in Frankrijk

TOKIO, June 13/PRNewswire/ --


- Vooraf geïnstalleerd op de N411i handset met i-mode van het Franse Bouygues Telecom

Bandai Networks Co., Ltd. (Chiyoda-ku, Tokio; CEO: Satoshi Oshita; hierna Bandai Networks genoemd) en het centrum van Bandai Co., Ltd. voor Europese activiteiten, Bandai S.A. (Frankrijk; President: Masayuki Matsuo; hierna 'Bandai S.A.' genoemd) kondigen een versie aan van het wereldbekende spel 'Othello' met beperkte functies voor de i-mode dienst geleverd door de Franse mobiele communicatieprovider Bouygues Telecom S.A. (Boulogne-Billancourt, Frankrijk; CEO: Gilles Pelisson; hierna Bouygues Telecom genoemd). Op de N411i handset, die met i-mode werkt, is dit spel vooraf geïnstalleerd en zal door Bouygues Telecom verkocht worden tegen eind juni.

De demoversie toont de inschrijvingsinformatie voor de volledige versie van 'Othello' nadat een aantal zetten zijn uitgevoerd. De volledige versie van 'Othello' kan worden gedownload via het i-mode menu van Bouygues Telecom, van de game site 'Bandai Pocket', beheerd door Bandai Networks en Bandai S.A.

'Othello' volledige versie (3 euro per maand (1))

De speler heeft twee keuzes: spelen tegen de computer of tegen een vriend. De computertegenstander heeft drie moeilijkheidsniveaus.

(1)Bandai Pocket biedt momenteel 30 spellen aan, waaronder tennis, biljart dat compatibel is met onze wereldranglijst, spellen met personages zoals Mobile Suit Gundam en Hello Kitty, maar ook sport, puzzels en andere actiespellen. Alle spellen worden aangeboden door Bandai Pocket voor een onbeperkt spelen aan 3 euro per maand.

In januari 2005 overschreed de i-mode dienst van Bouygues Telecom de kaap van 1.000.000 abonnees. In Europa breidt de i-mode dienst gestaag uit met 300 officiële contents waaronder ringtone diensten, standby-schermen, spelletjes en nieuws, maar ook 3.000 onofficiële content sites.

Bij Bandai Networks blijven we doorgaan met de mensen wereldwijd entertainment voor mobiele telefoons aan te bieden met diensten zoals overzeese spelletjes, een nieuw ranglijstsysteem dat de gebruikers toelaat om voor de topscores te spelen, standby-schermen met beroemde personages en andere mobiele en 3D-spellen zoals 'Othello' die wereldwijd heel populair zijn.

Over Bouygues Telecom

Sinds zijn commerciële start in 1996 heeft Bouygues Telecom zich op de markt van de mobiele telefoons geworpen met één enkele ambitie: om de vaste persoonlijke communicatieoperator te worden door zijn klanten gebruiksvriendelijke, hoogwaardige producten aan te bieden aan een toegankelijke prijs. Het bedrijf is erkend voor zijn vernieuwend beleid en is één van 's werelds toonaangevende mobiele telefoonoperatoren met een internationaal bereik over 160 landen.

i-mode(TM)(2), het internet in zakformaat van Bouygues Telecom, gelanceerd op 15 november 2002, heeft in Frankrijk al 1.000.000 gebruikers aangetrokken en wordt ondersteund door topmerken en handelaars. Klanten hebben tot op vandaag al meer dan 600.000 e-mails uitgewisseld, een overtuigende bevestiging van deze nieuwe communicatiemethode voor internet messaging-diensten wereldwijd.

Over Bandai Networks

Bandai Networks werd in september 2000 opgericht als een dochteronderneming van Bandai Co., Ltd. Het bedrijf bouwt op de kracht van zijn moedermaatschappij in de merchandising van personages en brengt zelf expertise binnen in server management en toepassingen, vernieuwende concepten en strategische business partnering om een brede variëteit van mobiele telefoon- en internet content-diensten te beheren. Bandai Networks heeft op dit ogenblik 4,2 miljoen abonnees op zijn binnenlandse betaalde mobiele telefoondiensten. Op 12 december 2003 werden de aandelen openbaar verhandelbaar op de Jasdaq Market (code 3725).

Over Bandai S.A.

Bandai S.A. is een volledige dochteronderneming van Bandai Co., Ltd., en werd opgericht in 1981 om de producten van Bandai en Bandai Group in Frankrijk op de markt te brengen en om de verkoopsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland te verenigen. De verkochte producten zijn vooral speelgoed, maar ook videospelletjes, kaarten en gashapon figuurtjes voor speelgoedautomaten, in combinatie met andere activiteiten zoals videoproductie en -verkoop. In 2003 is Bandai S.A. op de markt voor mobiele telefoon content gekomen.

(2)i-mode is een handelsmerk of een gedeponeerd handelsmerk van NTT DoCoMo, Inc. in Japan en andere landen. Andere producten en bedrijven die in dit persbericht worden vermeld, zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

Contactpersonen:
Japan
Bandai Networks
Mari Chuganji
Public Relation Section
Bandai Networks Co., Ltd.
Telefoon +81-3-3865-3905
E-mail: press@net.bandai.co.jp

Europa
Bandai S.A.
Naoki Eguchi
Bandai European Headquarters
Bandai S.A.
Telefoon +33-(0)134-30-3089
E-mail: eguchi@bandai.fr

Source: Bandai Networks Co., Ltd.; Bandai S.A

Japan, Bandai Networks, Mari Chuganji, Public Relation Section, Bandai Networks Co., Ltd., +81-3-3865-3905, press@net.bandai.co.jp, of Europa, Bandai S.A., Naoki Eguchi, Bandai European Headquarters, Bandai S.A., +33-134-30-3089, eguchi@bandai.fr