Dienstenbond CNV

Eerste bespreking CAO DNB is geweest
21-06-2005

Op 13 juni 2005 hebben vakbonden voor de eerste keer met uw werkgever overlegd over een nieuwe CAO DNB. Dit overleg stond met name in het teken van wederzijdse toelichting van de voorstellen en vervolgafspraken. Hieronder een korte samenvatting.

Tijdens het overleg heeft CNV Dienstenbond haar voorstellen toegelicht. Kort samengevat komen de voorstellen hier op neer:

Loon: 1,5% incidenteel en 1,25% structurele loonsverhoging op 1 april 2005.

Looptijd: gelet op de harmonisatie een looptijd tot aan 31 december 2005.

Kinderopvang: volledige nakoming van de nieuwe wet en bovendien een verhoging van de bijdrage tot 1/3 deel als de andere werkgever niet betaalt.

Loondoorbetaling bij ziekte: twee jaar volledig loon als er conform reïntegratieplan wordt gehandeld.

Inzetbaarheid/employability: dat de hoogte van de bonus van de manager mede wordt bepaald door de wijze waarop hij invulling geeft aan de ontwikkeling van zijn/haar medewerkers.

Studies naar pensioen en de keten aanpak van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid, beide vanwege gewijzigde wetgeving.

Overige punten: duidelijke definities rondom het verkopen van uren. Verder hebben we een afspraak gemaakt dat er een evaluatie komt over de fusie PVK en DNB.

Inzet van uw werkgever op hoofdlijnen:

De uitkomsten van de Algemene Banken CAO dienen gevolgd te worden dat houdt in:

Loon: per 1 mei 2005 1% structureel en incidenteel 1%.

Looptijd: tot aan 31 december 2005.

Pensioen: werknemersbijdrage voor pensioen als de pensioenlast boven de 15% van de loonsom komt en dat middels een ingroeimodel van maximaal 1% per jaar tot een maximum van 5%. Voor de overige pensioensonderwerpen een gezamenlijke studie, waarbij uitgangspunten DNB zijn pensioen vanaf 65 jaar, kostenneutraliteit.

Kinderopvang: uitvoering van de wet dus 1/6 deel.

Ziektewet: 1e jaar 100%, 2e jaar 70%. In het tweede jaar komt er een aanvulling als er conform reïntegratieplan (werkhervatting en scholing) wordt gereïntegreerd.

Aanpassing beoordelings- en planningscyclus: in november planningsgesprekken voor het volgende jaar, in januari/februari de beoordelingsgesprekken. Wijzigingen worden met terugwerkende kracht doorgevoerd.

Conclusie CNV Dienstenbond
Uw werkgever houdt nadrukkelijk vast aan de uitkomsten van de Algemene Banken CAO. De reden hiervoor ligt in de politieke gevoeligheid van de ontwikkelingen van uw arbeidsvoorwaarden. Minister Zalm kijkt mee. Dat resulteert erin dat er weinig onderhandelingsruimte is op de primaire dossiers en wij het met name moeten zoeken in DNB specifieke regelingen. We zijn er niet blij mee maar we gaan toch proberen een CAO voor DNB af te spreken die recht doet naar uw situatie.

Op 30 juni en 8 juli 2005 praten wij verder.

Heeft u vragen over deze CAO-besprekingen dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Erik Langeweg; e.langeweg@cnvdibo.nl

bijlage