Politie Zeeland


---


O-3287-2005 Knalapparatuur gestolen

Vanaf een akkerland aan de Vroonweg in Waarde is tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 16.00 uur een knalapparaaat gestolen.
Het betreft een electronisch knalapparaat met ingebouwde digitale schakelklok. Ook werd een bij het apparaat behorende accu en een gasfles ontvreemd.

W-3288-2005 Verkeerscontrole op aanhangwagens
Op de Ankerweg te Vlissingen werd maandagmiddag gecontroleerd op aanhangwagens achter personenauto's.
Meer dan de helft van de aanhangers was niet juist aan de personenauto vastgekoppeld. Vaak was de hulpkoppeling niet goed vastgemaakt. Tevens bleek dat de kentekenplaten op de aanhangers niet juist waren of niet aan de eisen voldeden. In totaal werden 6 bekeuringen uitgeschreven.

Z-3289-2005 Wasdroger in brand
In een woning aan de Jan Dellaertstraat in Westdorpe is maandagmorgen rond 10.00 uur brand ontstaan in een wasdroger.
Bewoners roken rond 10.00 uur een brandlucht. Toen ze op onderzoek gingen bleek op de eerste verdieping de wasdroger in brand te staan, op dat moment brandde de hele kamer al. De geallarmeerde brandweer heeft de brand geblust en de woning geventileerd.

Z-3290-2005 Poten van projectbord doorgezaagd
Aan de Gravin Mariaweg in Terneuzen zijn afgelopen weekend de poten van een projectbord doorgezaagd door onbekenden.
Schade bedraagt een paar duizend euro.

O-3291-2005 Auto in brand op de A58
Op de A58 bij Goes is maandag rond het middaguur een personenauto in brand geraakt.
Tijdens het rijden waren diverse rode lampjes gaan branden waarna de bestuurder zijn auto aan de kant zette. Vrijwel meteen hierna kwamen de vlammen vanonder de motorkap. De bestuurder kon op tijd de auto verlaten. De brandweer heeft de brand geblust.

Z-3292-2005 Aanrijding in IJzendijke
In IJzendijke vond maandagmiddag rond 13.45 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 71-jarige automobilist uit de gemeente Sluis verleende op de kruising N61/Turkeijeweg geen voorrang aan een van linkskomende personenauto, bestuurd door een 49-jarige man uit dezelfde gemeente. De 49-jarige man is met pijn op de borst voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, de 71-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij. Beide auto's zijn vermoedelijk total loss.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.