Gemeente Groningen

jeugdbeleid 2005-2010

woensdag 13 april:
Extra wandelingen met B&W in plangebied Oostwand

Er komen meer mogelijkheden voor een rondleiding door de burgemeester of een wethouder door het plangebied voor de Oostzijde van de Grote Markt. Om niemand teleur te stellen heeft het college de wekelijkse wandeling op zaterdagmiddag om 15.30 uur uitgebreid met een tweede mogelijkheid. Daarmee voldoet het college aan een toezegging van burgemeester Wallge tijdens de raadsvergadering van 30 maart. In deze vergadering is besloten op 29 juni a.s. een referendum te houden in de gemeente Groningen over de nieuwe plannen voor de Grote Markt.

De eerstvolgende mogelijkheden om mee te wandelen zijn zaterdag 16 april met in ieder geval wethouder Smink en mogelijk een andere wethouder, zaterdag 23 april met in elk geval wethouder Schuiling en zaterdag 7 mei met in elk geval burgemeester Wallage.

De wandelingen beginnen met een ontvangst in de hal van het Stadhuis waar deelnemers uitleg krijgen over de plannen. Daarna begint de wandeling door het gebied die eindigt op het dak van de parkeergarage Naberpassage. Deelnemers krijgen tijdens de wandeling uitleg over specifieke onderdelen van de plannen en kunnen desgewenst vragen stellen. De wandelingen duren ongeveer een uur. Deelname is gratis; deelnemers dienen zich wel vooraf aan te melden. Dat kan per e-mail
g.walraven@bsd.groningen.nl of telefonisch (050) 367 76 60.