Gemeente Helmond


---

Oproep Veteranendag

Op 29 juni 2005 wordt de Nederlandse Veteranendag gehouden. De gemeente Helmond wil die dag in samenwerking met de Nationale Federatieve Raad van het Voormalig Verzet een bijeenkomst organiseren voor veteranen en kinderen van Helmondse basisscholen. Die bijeenkomst zal plaatsvinden in t Speelhuis van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Onder veteranen wordt verstaan: alle gewezen militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband.

Op 29 juni worden in Den Haag en in Rotterdam/Ahoy landelijke evenementen gehouden. Omdat lang niet alle veteranen daaraan kunnen deelnemen, wordt onderzocht of er voldoende belangstelling bestaat voor een bijeenkomst voor in Helmond woonachtige veteranen.

Het voorlopig programma luidt als volgt: naast een aantal films over historische oorlogssituaties en een informeel samenzijn, zal een deel van het programma bestaan uit een ontmoeting tussen leerlingen uit groep 8 van de basisschool en veteranen. Een delegatie van de schoolkinderen zal per school worden uitgenodigd. De veteranen uit Helmond en regio worden hierbij opgeroepen om zich, indien zij geïnteresseerd zijn in deelname, vóór 1 juni 2005 op te geven bij:
* Gemeente Helmond
Afdeling Communicatie
Postbus 950
5700 AZ Helmond

* of telefonisch: 0492-587740

* of per e-mail: a.spijkers@helmond.nl

Graag hierbij aangeven of u alleen of met twee personen komt. Na 10 juni 2005 zullen zij nader bericht ontvangen over het definitieve programma en zal een toegangskaart worden toegestuurd.
---

| |