Gemeente Heemskerk


Cursus gemeentepolitiek voor aankomende politici en andere belangstellenden

HEEMSKERK Burgemeester Schneiders treedt op als cursusleider bij een Algemene Introductie Gemeentepolitiek op woensdagavond 29 juni vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. De introductie staat open voor iedereen die zich in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 wat meer wil verdiepen in gemeentepolitiek. Speciale voorkennis is niet vereist; aanmelding tevoren wèl.

Evenals vier jaar geleden organiseert de gemeente in de aanloop naar de raadsverkiezingen een korte inleiding gemeentepolitiek. Die is bedoeld om inwoners meer te betrekken bij de verkiezingen zelf en alles wat eraan voorafgaat binnen de Heemskerkse politieke partijen. De komende maanden stellen de meeste partijen hun kandidatenlijsten op voor de verkiezingen. Wie nog invloed op een lijst wil uitoefenen, of zelf kandidaat wil staan, kan zeker zijn voordeel doen bij de korte cursus. Maar ook voor iedereen die het politieke spel wat beter wil kunnen volgen, zal aan zijn trekken komen.

Het cursusprogramma ziet er in hoofdlijnen als volgt uit. Burgemeester Schneiders geeft een korte introductie gemeentepolitiek en gaat in op de rolverdeling tussen college, gemeenteraad en ambtelijk apparaat. Na de pauze is er aandacht voor het politieke bedrijf. Twee fractievoorzitters zetten uiteen waar een politieke partij voor staat, hoe die in het Heemskerkse georganiseerd is en hoe die te werk gaat. De avond wordt afgesloten met een algemene vragenronde. Indien gewenst wordt ter plekke besloten of er nog een vervolgavond zal worden georganiseerd.
Aanmelden voor de cursus is gewenst op mailadres: burgemeester@heemskerk.nl of via het secretariaat van de burgemeester: tel. 0251-256717.