Gemeente Groningen


maandag 6 juni:
Driehonderdste deelnemer stadswandeling Grote Markt Oostzijde

Woensdag 29 juni a.s. gaat Groningen opnieuw naar de stembus. Deze keer voor het referendum over de Startnotitie Grote Markt Oostzijde. Nu de datum van het Groninger referendum dichterbij komt, neemt de behoefte aan informatie toe. Mensen die zich in de plannen van het college willen verdiepen, kunnen dat zowel digitaal als live doen. Voor de digitale informatie kan iedereen terecht op de website www.grotemarktberaad.nl

Voor de live informatie kan iedereen zich aanmelden voor een wandeling door het gebied onder leiding van de burgemeester of een wethouder. Zaterdag 11 juni a.s. staat een wandeling met wethouder Koen Schuiling op het programma. Tijdens deze wandeling wordt de driehonderdste deelnemer verwelkomd.

In verband met het aanstaande referendum wordt er veel gesproken over de oostzijde van de Grote Markt. Maar wat is precies de achtergrond van de plannen van burgemeester en wethouders? Waarom vinden zij dat het gebied aan de oostkant nu niet naar behoren functioneert? Waarom blijven in het centrum van Groningen op dit moment kansen liggen? Waarom is het nodig dat het gebied een ingrijpende opknapbeurt krijgt? De burgemeester en de wethouders willen u het graag zelf vertellen. Zij nodigen u uit om met hen door het gebied te wandelen. U heeft nog drie kansen: zaterdag 11 juni met wethouder Schuiling, zaterdag 18 juni met burgemeester Wallage en zaterdag 25 juni weer met wethouder Schuiling. De wandelingen beginnen telkens om 15.30 uur vanuit de hal van het stadhuis (Grote Markt 1, trap naar het bordes op).

U kunt tijdens de rondwandeling door het gebied met de burgemeester of met één van de wethouders van gedachten wisselen over de vragen en opmerkingen die u heeft over het plan. Burgemeester en wethouders zijn graag uw gids. De stadswandelingen duren ongeveer een uur. Deelname is gratis, maar we vragen u wel zich even aan te melden. Dat kan via e-mail: petra.blouw@bsd.groningen.nl of telefonisch: 050-367 7660.