Gemeente Almere


Almeerse raadsvrouwen vertellen over politiek

Politiek is leuk en meer vrouwen zouden politiek actief moeten zijn. Dat vinden de vrouwen van de Almeerse raad. De twaalf vrouwen uit de Almeerse raad willen aan andere vrouwen in Almere vertellen wat het werk als raadslid inhoudt en hoe zij actief geworden zijn in de politiek. Daarom organiseren zij in samenwerking met Avanti op 29 juni om 20.00 uur in Avanti een avond voor vrouwen in Almere.

Het programma is bedacht en wordt uitgevoerd door de Almeerse raadsvrouwen. De voorzitter van de raad, Annemarie Jorritsma, zal ingaan op het belang van vrouwen in de politiek. Het programma kent verder de onderdelen hoe ben ik raadslid geworden (door Wilma Akkerhuis van Leefbaar Almere), hoe ziet een gemiddelde maand van een raadslid eruit (door Ellentrees Müller van de VVD) en een korte theoretische uitleg van de politiek in de praktijk (door Berdien Steunenberg van het CDA).

In het tweede deel van de avond kunnen belangstellenden zich verspreiden over de verschillende tafels om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de raadsvrouwen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Lea Bouwmeester: ltbouwmeester@almere-bestuur.nl